Zdroj: Next Reality Expert

Splnila si svůj dětský sen

Vlastní realitní kancelář Next Reality EXPERT a vede tým úspěšných realitních makléřů. Na základě poptávky klientů založila úklidovou a zahradní firmu. Vzdělává realitní makléře v rámci Realitního Týdne a pořádá workshopy. Jak to všechno dokáže? Jak je možné, že to funguje? Má osobní život?

Hanka Petržílková je realitní makléřkou od roku 2006. Už jako malá holka si přála stát se realitní makléřkou. Věnuje se prodeji bytů, domů a komerčních prostor v Praze a okolí. Zároveň je jednatelkou realitní kanceláře NEXT REALITY EXPERT, kterou úspěšně vede společně se svými makléři. Protože naslouchá potřebám klientů, založila zahradní a úklidovou firmu, kterou využívá při spolupráci s klienty, kteří potřebují prodat svůj byt nebo dům.

Jak to všechno zvládáš?

Mám kolem sebe ty správné lidi, které mi v tom pomáhají. Mám tým lidí, na které se mohu spolehnout. Co je asi nejdůležitější, je plánovat a delegovat. Vzpomínám si, že když jsem začínala, bála jsem se říct své asistentce, zdali mi udělá kávu. Musíte překonat svůj strach a převzít roli šéfa a velkou zodpovědnost. Nikdo jiný tady není a neporadí vám. Proto mám svou koučku, která se stará o moji osobní pohodu a vede mě na cestě, kterou jsem si na začátku spolupráce zadala. Když zabloudím, zase mě navede zpět. Pak je důležité mít svůj osobní život, mít své koníčky. Někde se odreagovat. Mám nejlepšího kamaráda jezevčíka Raphaela a s ním jezdím na výstavy i na výlety zdolávat vrcholy. Nezapomínat sám na sebe a najít si ten čas, proto je tak důležité plánovat.

Co všechno vlastně děláš?

Mojí prioritou je makléřina. Tu jsem chtěla dělat odjakživa. Realitní makléřku dělám 15 let a stále mě to baví. Dělám to srdcem a vždy na míru klientovi s individuálním přístupem. Vždycky mi udělá radost, když umíme klientovi pomoct se vším všudy. Proto jsem založila úklidovou a zahradní firmu. Z úklidovky vyrostla firma, která se stará o pravidelné úklidy kanceláří nebo o jednorázové úklidy bytů či domů. To samé u zahradní firmy, když je třeba posekat pozemek, anebo připravit zahradu. V minulém roce jsme nastartovali nový projekt Realitní Týden v rámci free style vzdělávání pro realitní makléře a matadory nejen v realitách. Konáme tak bez rozdílu barev dresu (značka realitní kanceláře či makléře) realitní odpoledne, kde vytahujeme z řad publika úspěšné lidi a inspirujeme tím kolegy nejen v oboru realit. Pořádáme workshopy, kde se makléř inspiruje od ostatních, naučí se například vyjednávat, nebo se naučí správně připravit nemovitost. Točíme podcastové rozhovory a stále hledáme nové a nové tváře a inspirace.

Máš taky svůj život?

Smích! Ano snažím se o to. S partnerkou máme dva psy a věnujeme se jim, jak jen můžeme. Vždycky najdeme nějaký výlet, kde můžeme být spolu a chvilku vypnout. Tohle léto jsme zkusili cestování a spaní v autě a to nás hodně baví. Zároveň jezdíme na psí výstavy, sbíráme turistické známky. Snažíme se vypínat hlavu u sportu nebo dobrého jídla. Někdy je to těžké po 12-15 hodinách práce vypnout a najít v sobě energii, ale o víkendech je to naprosto jasná věc!

Funguje ti to?

První dva roky byly naprosto šílené. Spoustů pádů a vzestupů, nepřejících lidí a házené klacky pod nohy. Já jsem ale bojovnice a jdu si za svými sny. Spoustu nových lidí přišlo a odešlo. Musela jsem stavět nový tým lidí neustále dokola. V realitním obchodě je to normální, není to práce pro každého. Ale ten kdo se v tom najde a baví ho to, má pak zasloužené výsledky. Mám mnoho zkušeností, ze kterých čerpám dodnes. Díky tomu jsme ve svém oboru jedničky a vždycky si zakládáme na osobním a individuálním přístupu. Takže ano, funguje a už teď se mi rodí v hlavě nové nápady.

Co by si vzkázala lidem, kteří mají strach z podnikání?

Strach strašně omezuje obzvláště v této době. Strach je potřeba se naučit ho překonávat. Být trpělivá a vždy mít svůj plán. Ať je to plán obchodu, bussiness plán anebo jen sen. Je třeba to dát vždycky na papír. Všechny myšlenky posbírat a pak je krásně odškrtávat. Taky je třeba říct, že to nebude vždycky růžové a někdy to bude obzvláště těžké. Sebemotivace = sebemanipulace. Nezastavujte se a pokračujte, vše zlé je pro něco dobré. Každá překážka ve Vašem životě něco znamená a posune Vás dál. Přeju každému, kdo to bude číst, ať se zhmotní jeho sny a má tu sílu na nich zapracovat. Největší problém je to, co máte mezi ušima.

www.hanapetrzilkova.cz