Zdroj: IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.

Slunce hřeje, střecha pálí! Víme, co s tím

Konečně k nám dorazilo léto a s ním i letní teploty. Začíná každoroční boj, kam se schovat před teplem. Venku horko a i doma není dvakrát příjemně. Jak se toho zbavit? Existuje vůbec nějaké řešení, které by nám toto letní „utrpení“ pomohlo nějak vyřešit? Ano. Je jednoduché, rychlé a efektivní.

Nezateplenou plochou střechou sálá opravdu hodně tepla

Pokud bydlíte v rodinném domku s plochou pultovou střechou, možná se vám v opravdu horkých letních dnech dost špatně usíná, protože interiér je přehřátý. V noci nepomáhají ani otevřená okna dokořán a stále se cítíte, jako by v domácnosti bylo zapnuté topení. A nejste daleko od pravdy, protože do místností opravdu může sálat teplo z něčeho horkého. A jsou to právě střechy.

Stará poškozená izolace už vám žádnou službu neuděláStará poškozená izolace už vám žádnou službu neudělá | IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.

Tento problém se může zdát jako začarovaný kruh, který nemá jednoduché řešení. Prostory mezi stropem a střešní krytinou jsou malé a přístup je špatný. Ideální volbou je samozřejmě zateplení plochých střech. Mnohé technologie a materiály se ale do těchto stísněných prostor velmi složitě instalují a realizace bývá nekvalitní. Naštěstí však existuje materiál i metoda, které si poradí i se zateplením těchto prostor dokonale. Jediné, co je zapotřebí je malý vstupní otvor – vikýř, kterým dovnitř projde člověk.

Technologie systém MAGMARELAX

Ideální pro zateplení plochých je využití foukané minerální izolace MAGMARELAX. Izolace se nafouká pomocí hadice do střešních prostor a vytvoří souvislou izolační vrstvu. Systém MAGMARELAX dosahuje skvělých tepelně-izolačních hodnot a dokáže skvěle bránit pronikání tepla.

Plochá střecha je pouze jeden typ střechy, kterou lze zateplit foukaným systémem MAGMARELAX, ale tento systém je vhodný i na další typy střech. Například u složitých nepřístupných střech není třeba zasahovat do konstrukce, a přesto zajistíme dostatečnou vrstvu izolace i v nepřístupných místech. Jako jsou například vazníkové střechy.

Největší výhodou moderního zateplení je zejména rychlost realizace. Technologie foukání trvá většinou asi tři hodiny. Vše probíhá za běžného provozu domu, ani hospodyňka nepozná, že se něco děje. Pracovníci totiž nenatropí hluk, ani příliš nezvíří prach a nezanechají vůbec žádný nepořádek. Takže efekt vámi provedené investice pocítí během chvilky.

Vazníková střecha zateplená systémem MAGMARELAXVazníková střecha zateplená systémem MAGMARELAX | IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.

Můj dům můj hrad

V životě máme hodně investicí, ale investice věnovaná do vašeho bydlení je jedna z nejdůležitějších. Nejde jen o běžnou opravu, ale je to investice, která značně zhodnotí váš dům i do budoucnosti. Pokud se rozhodnete provést zateplení stropů, nebude vás to stát statisíce, ale jen pár tisíc. A efekt je okamžitý. V létě pomůže ochránit před velkým horkem a v zimě ušetříte za topení.

Informujte se na www.mojeizolace.cz nebo na telefonu 800 100 533.