Zdroj: Pexels.com

Jak vybrat kvalitní krmivo pro psa. Důležité informace a tipy

Všichni majitele čtyřnožců si pro ni přeje jen to nejlepší a ví, že základem jeho zdraví a správného vývoje je kvalitní krmivo. Zdraví a správný vývoj psa ve všech fázích psího života závisí na výběru vhodného krmiva. Strava má také vliv na psí biologické procesy, náladu a pohodu. Výběr dobrého krmiva je velmi důležitý, proto majitel měl by pří nákupu pamatovat na věk, aktivitu a plemeno psa. Další informace o tom, jak využitím jídla můžete podpořit růst, zdraví a kondici vašeho zvířecího přítele najdete v tomto článku.

Jak vybrat kvalitní krmivo pro psa - důležité informace

Pokud pro vašeho mazlíčka potřebujete veterinární krmivo pro psy, musíte pochopit, že různé psy mají jiné výživové potřeby, proto složení stravy by mělo odpovídat jeho individuálním potřebám. Během nákupu musíte pamatovat o několika věcech. Surovinové složení krmiva je nejdůležitějším vodítkem při jeho výběru. Správné složení závisí na:

  • věku,
  • velikostí,
  • hmotností,
  • zdravotním stavu,
  • plemenu,
  • aktivitě,
  • fyziologickým stavu (požadavky na výživu dospělých psů jsou vyčísleny podle jejich stavu - březost a nebo laktace je důvodem pro změnu krmiva).

Jaké granule vybrat pro psa?

Všichni majitelé čtvernožců si dřív nebo později začnou klást otázky ohledně výživy - krmit mokrou a nebo suchou stravou? Nebo kombinovat granule a konzervy? Nelze říct, který způsob krmení je nejlepší. Pes může mít rád suché granule a nebo mokré krmivo - vařené maso a nebo konzervu. Občas je nejlepší vybrat takový způsob krmení, který vyhovuje psovi.

Používání suchých krmiv mají své výhody. Granule mohou díky svému mírnému abrazivnímu účinku mechanicky podporovat dentální hygienu a trávicí procesy u psů. Kromě toho dávkování a skladování je velmi jednoduché. Suchá strava má také vysoký obsah kalorií. Jediné správné informace o složení krmiva najdete na balení, proto vždycky musíte přečíst etiketu.  Kromě kompletních krmiv je na trhu široký výběr těch doplňkových, které občas také mají formu granulí. Ujistěte se, že nakupujete kompletní granule pro základní výživu. Dobré granule měly by mít základ v dostatku přírodních živočišných bílkovin, tuků, sacharidů, vitamin a minerálů. Pamatujte na to, že každý pes má jiné potřeby na stravu. Štěňata mají jiné výživové potřeby než dospělí psi.

Jak vybrat správné mokré krmivo pro psy?

Stejně krmení mokrým krmivem má své výhody. Konzervy pro psy jsou pohodlnou variantou krmiva, protože jejím skvěle voní a chutná. Konzistence toho to krmiva je spíš vice přirozená než v případě granuli - napodobuje stravu, kterou si divoké zvířata loví v naturálním prostředí. Mokré krmivo umožňuje udržení energetické rovnováhy organismu, stimuluje močový systém a zlepšuje hydrataci (protože obsahuje docela moc vody). I v tímto případě majitel měl by si pozorně přečíst složení konzervy, obsah důležitých živin a také informace, pro jaké psy krmivo bylo vyrobeno.