Talisa Soto, Carey Lowell a Timothy Dalton

Talisa Soto, Carey Lowell a Timothy Dalton Zdroj: MovieStills

Talisa Soto, Carey Lowell a Timothy Dalton
Talisa Soto a Carey Lowell
Carey Lowell
Z bondovky Povolení zabíjet.
Z bondovky Povolení zabíjet.
11
Fotogalerie

Newyorské duo toužící po Jamesi Bondovi. Slavnému špionovi dělala společnost Carey Lowellová a Talisa Soto

Snímek Povolení zabíjet byl posledním filmem, ve kterém hrál agenta 007 Timonthy Dalton. Britského herce následně vystřídal Pierce Brosnan. Ženský element zastupovala Carey Lowellová a Talisa Soto. Prvně zmíněná už nikdy nepřekonala roli Pam Bouvierové, její o šest let mladší kolegyně měla štěstí na úspěšné projekty.

Carey Lowellová se narodila v únoru 1961. Na svět sice poprvé vykoukla v New Yorku, celé dětství ale strávila mimo Spojené státy. Tatínek budoucí herečky totiž pracoval jako geolog, a tak rodina žila několik let v Libyi, Francii či Holandsku. Po návratu do vlasti začala studovat coloradskou univerzitu, její budoucí obživou měla být literatura. Následně se znovu přestěhovala, tentokrát zpět do New Yorku.

James Bond nebo Richard Gere?

Už na střední doháněla spolužáky k šílenství. Její krásy si povšimli i hledači modelingových talentů. Lowellová pracovala pro prestižní značky jako Ralph Lauren či Calvin Klein. Mezitím ukončila studium na New York University a začala navštěvovat divadelní kurzy. Od modelingu byl k filmu pouhý krůček, ostatně stejnou cestou šly i ostatní Bondovy dívky.

Na stříbrném plátně debutovala snímkem Nebezpečně blízko, akční thriller ale kritika nepřijala příliš dobře. V roce 1986 rovněž roztočila film Klub ráj, kde se setkala s Robinem Williamsem či Peterem O´Toolem. Ani tento pokus nebyl úplně ideální, druhý zmíněný herec si dokonce vysloužil nominaci na Zlatou malinu, ocenění, které je opakem blýskavého Oscara.

Když dorazila na casting 16. bondovky, nebyl ještě hotový scénář, a tak tvůrci použili repliky z Vyhlídky na vraždu. Lowellová nakonec zvítězila, přestože dorazila v džínách a kožené bundě. Po roli Bond girl obdržela několik nabídek, ale její kariéra nepokračovala, jak by si přála. Nakonec se vrhla do seriálů, diváci si ji pamatují ze Zákonu a pořádku, kde ztvárnila asistentku státního návladního. Naposledy se před kamerou ocitla v roce 2016.

Lowellová se proslavila i díky svému partnerovi, jejím manželem nebyl nikdo jiný než Richard Gere. Po čtrnácti letech se pár rozvedl. Bývalá Bond girl je aktivní buddhistkou.

Pro Playboy fotit nebudu!

Druhá žena, která se ve filmu motala kolem Jamese Bonda, má v občance jméno Miriam Talisa Soto. Narodila se v Brooklynu, matka i otec patřili k portorikánské menšině, a tak Soto měla latinskoamerické rysy. Kvůli tomu zažila ústrky a šikanu na základní škole. Dětství si odbyla ve státu Massachusetts, kde ji objevila modelingové agentura.

V patnácti letech odletěla na prázdniny do Paříže, ve Francii nafotila několik snímků pro časopis Vogue. Po návratu domů se věnovala škole a modeling byl víkendovou záležitostí. I nadále dostávala nabídky od věhlasných firem jako Versace či Cartier. Objevila se dokonce v hudebním klipu zpěvačky Madonny.

Následně zamířila do Evropy, kde dobyla modelingový svět. Svého času patřila mezi nejvytíženější modelky. Po návratu do Států získala roli Lupe Lamory v Povolení zabíjet. Producenti vybírali mezi dvanácti herečkami, Soto byla nejlepší. V souvislosti s novou bondovkou ji kontaktoval časopis Playboy. Erotické fotografování ale odmítla. Magazín People ji pro změnu zařadil mezi 50 nejkrásnějších lidí roku 1990.

Na rozdíl od Lowellové měla Soto štěstí na projekty. Natáčela rovněž se známými jmény, začátkem 90. let hrála po boku Antonia Banderase či Johnnyho Deppa. Nejspíš její nejslavnější role je z filmu Mortal Kombat, kde ztvárnila princeznu Kitanu. Mladá herečka si užívala slávu, mírné zpomalení přišlo skrze snímek Vampirella. Tehdejší kritika označila film za nepovedený, výkon Soto dokonce někdo nazval špatným vtipem.

I přesto dostávala další nabídky, během natáčení snímku Piñero se zakoukala do herce Benjamina Bratta. Láska z placu postupně přešla v manželství. Od té doby se Talisa Soto věnuje rodině, před kamerami se naposledy objevila v roce 2013.

Video placeholde
Trailer k nejnovější bondovce No time to die • archiv