.

. Zdroj: modivo.cz

Je rok 2021 módním návratem do minulosti? Co na sebe?

Odpověď zní ano, letošní trendy jsou viditelně inspirované minulostí a vůbec nevypadají špatně. Ba naopak. Přední módní návrháři oprášili kabátek nejednomu staršímu modelu. Chytře však přidali starším modelům nové prvky a dali tak vzniknout vskutku originálním a stylovým kouskům. Pojďme se tedy společně podívat, z jakých trendů můžeme v nadcházejících sezónách vybírat.

Jaké barvy přináší rok 2021?

Začneme u barev, zde hlásíme návrat pastelových odstínů. Vybírat můžeme mezi pistáciovou, meruňkovou či smetanovou. V oblibě budou, po několika letech, i pudrové odstíny. Nic nezkazíte ani bílou klasikou. Ta však bude tentokrát in, když z ní vytvoříte celobílý outfit. Pánové i dámy tedy mohou libovolně kombinovat bílé svršky se sněhovými kalhotami a šortkami. Dámy mohou sáhnout také po bílých sukních. Návrat na scénu hlásí také sytě červená barva. Ta by neměla chybět v šatníku sebevědomých žen, které se nebojí zaujmout na první pohled. Zvolit je mohou např. k šatům či delším tunikám. V chladnějších obdobích se dostanou do popředí barvy jako baby blue či fialková.

Jaké staro-nové vzory a motivy přináší rok 2021?

Letošní kolekce mají jedno velké společné téma. Tím tématem je příroda. S přírodou se do módy navrací také květinové vzory, které nám připomenou 60. léta. Muži je mohou nosit ležérně na košilích či bermudách. Dámy se nemusí bát obléci květované maxišaty či legíny. Něžně budou působit také drobné kvítky na topech a blůzách. Vzkříšení hlásí také zvířecí vzory, které známe dobře z 80. let. Ty budou vynikat zejména na legínách a přiléhavých rafinovaných topech.    .. | modivo.cz

Jaké další trendy s nádechem minulosti přináší rok 2021?

Dalším trendem nadcházejících sezóny bude cyklicky se vracející batika. Dnes už hovoříme o stylu tie-dye. Ty šikovnější z nás si mohou svůj kousek vytvořit i samy doma. Stylová batika je prostoupena dámskými i pánskými kolekcemi předních světových návrhářů. Nemusíte se tedy bát, pánská móda neostrouhá. Návrat na scénu hlásí dále romantické volánky, které budou vynikat zejména na dámských plavkách. Zůstaneme-li u plážového oblečení, můžete se poohlédnout také po plavkách s řasením. To ocení zejména slečny a dámy s menším poprsím. Za další oprášený model můžeme považovat oversized trika, která si oblíbí zejména milovnice pohodlných a vzdušných kousků. Velikost XXL se propašovala i do odvětví kabelek. Co zkusit zkombinovat oversized model s XXL kabelkou?! Teď se podíváme na zoubek džínám. Dámské i pánské modely budou in v širokém provedení. Přesně tak,  jako tomu bylo v 60. letech. Dámy mohou navíc zvolit džíny s úzkým pasem a la 70. léta. Díky této neotřelé kombinaci budou vaše nohy vypadat nekonečně dlouze. Na závěr se podíváme na doplňky. Na chvíli se pozastavíme u slunečních brýlí. Dámy ocení brýle ve tvaru kočičích očí a la 50. léta. V nabídce jsou také sluneční brýle pánské, které mohou mít podobu oblíbených lennonek. Ty se objevují s plastovými, ale i kovovými obroučkami. Záleží tedy na vás, čemu dáváte přednost. Do módy se také vrací oblíbené slamáky. Pánské či dámské, v módě budou zejména ty v XXL provedeních.

Tak to vidíte, letos se nemusíte bát žádných velkých inovací. Inspirujte se oprášenými trendy a buďte IN!