Zdroj: Malta Tourism Authority

Zažijte znovu pocit svobody na Maltě!

Malta je ideální volbou pro všechny, kteří chtějí svou vysněnou letní dovolenou strávit v bezpečné a příjemné atmosféře přímořské destinace s průzračně čistou vodou a slunečným počasím. Na své si zde přijdou nejen rodiny s dětmi, které si chtějí užít moře a zábavu, ale i páry toužící po soukromí a romantice.

Malta Tourism Authority

Malta jako evropská destinace získává každoročně ocenění za nejčistší mořskou vodou, v současné době má dvanáct pláží, které hrdě nesou mezinárodní status Modré vlajky. Historické památky, výborná gastronomie a pohostinnost místních nejsou zdaleka jediným lákadlem, za kterým turisté na Maltu vyrážejí. Ostrovy nezklamou ani milovníky hollywoodských filmů, neboť Malta je vyhledávanou destinací pro režiséry z celého světa. Souostroví můžete spatřit například ve filmech: Hra o trůny, Gladiátor nebo Pepek námořník.

Z Prahy se na Maltu dostanete přímým letem, který trvá dvě a půl hodiny, tedy ne o moc déle než výlet z Prahy do Brna za babičkou na víkend. Malta je první zemí Evropské unie, která již nyní dosáhla kolektivní imunity, kdy 70% dospělé populace je naočkováno alespoň jednou dávkou vakcíny a 42% populace má očkování již ukončeno.

Malta Tourism Authority

Jaká opatření platí při cestování na Maltu?

Česká republika se na Maltském cestovatelském semaforu řadí mezi oranžové země, z čehož při vstupu vyplývá povinnost:

1) prokázat se očkováním oběma dávkami vakcíny (očkování musí být provedeno nejméně 14 dní před příjezdem);

2) předložit negativní PCR test provedený nejdéle 72 hodin před příjezdem na Maltu.

Tato opatření jsou platná nejen pro dospělé, ale i pro děti.

Malta Tourism Authority

Potvrzení o úplném očkování bude při vstupu na Maltu akceptováno, až dojde ke schválení Digital Green Certificate Evropskou unií. Pro aktuální informace sledujte www.visitmalta.com

Malta Tourism Authority