Česká kultura v háji? Tvrdá doba prý formuje nejtvrdší diamanty!

V Česku se konečně pozvolně rozvolňuje, nad oblastí kultury ale stále visí velký otazník. Umělci už jsou zoufalí a hlasitě si stěžují a stejně tak nedokáže mlčet ani ministr kultury Zaorálek. A tak se na tento segment podíváme blíže v bonusovém segmentu Ostrý Pohled Událostí Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv.

Umělci a ostatní lidé pracující v oblasti kultury jsou zoufalí, naštvaní a stěžují si na nefér zacházení. A protestuje i ministr Zaorálek, který předložený návrh označil za diskriminační a říká, že tak přísné podmínky pro rozvolňování nemá kultura ani v zemích Evropy, kde je epidemická situace horší.

Podle nás by se ale situace v kultuře dala považovat za naprosto bezprecedentní obrodu. V podstatě je to jako přirozený výběr od Darwina... Čas od času se podmínky v ekosystému dramaticky změní a organismy, které v něm dosud fungovaly bez větších problémů se musí buď adaptovat a nebo vyhynout. Slaboši postupně začnou odpadat, zůstanou jen ti nejschopnější a ono prostředí se tak krásně pročistí. A možná se tak nakonec dočkáme i nějakého superumělce, který bude mít vlastnosti všech našich oblíbených hvězd!

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.