Zemanova tři přání se rychle plní. Blatný pryč, Petříček out... tak kdo bude další?

Šest měsíců do voleb a potápějící se loď jsménem ČSSD nabírá více vody než kdy předtím! Tančí se a hoduje ale dál a většina pasažérů i nadále vzývá jejího kapitána, který nemilosrdně háže přes palubu všechny účastníky vzpoury. Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, jak se socani hodlají letos prodrat do Sněmovny.

Podle posledních průzkumů přichází ČSSD o voliče rychleji než Andrej o koblihy, pud sebezáchovy je ale straně zřejmě úplně cizí. Za svého šéfa si totiž při bizarní online konferenci znovu potvrdila Jana Hamáčka. Ano, toho Hamáčka, jehož jediná reálná kvalifikace za poslední roky ve vládě je leštit boty a nosit švestičky premiérovi Andreji Babišovi, jehož ANO Hamáčkovi mezitím přetáhlo většinu voličů.

A s potvrzením staronového vedení sociální demokracie se také utužil její postoj k panu prezidentovi. A ani ne 24 hodin po konferenci se Hamáček zbavil svého hlavního vyzyvatele, ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Tomu se mimo jiné nelíbilo sedět ve vládě s Andrejem Babišem, protestoval proti ruské účasti v tendru na Dukovany a nechtěl po tunách od Rusů nakupovat vakcínu Sputnik. Prostě se mu nelíbily všechny ty věci, které má pan prezident tak rád... 

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.