.

. Zdroj: Pneuboss

Pirelli pneumatiky: technologie, bezpečnost a účinnost na vašich cestách

Italská značka Pirelli, která svůj výrobní program dělí mezi spotřebitelské skupiny pneumatik (osobní, moto a velo) nabízí velmi široký sortiment, který průběžně aktualizuje. Vlajkovou řadou osobních, LT a SUV pneumatik je Pzero, pro moto segment můžeme vybrat Diablo Corsa, Pirelli MT75 a u velo pláštů  PzeoVelo.

Zaostřeno na bezpečnost a účinnost pneumatik

Nová generace modelu pneumatiky Pirelli Cinturato P7 pro osobní vozy, zdůrazňuje klíčové priority pro každodenní účastníky silničního provozu – bezpečnost a účinnost. Díky intenzivnímu výzkumu a vývojovému programu přišli inženýři Pirelli s hi-techovým produktem, který je schopný překonat mnoho kompromisů tradičně spojených s pneumatikami a sladit zdánlivě protichůdné požadavky, jako je výkon za mokra a nízký valivý odpor. To je přímý výsledek technologie aplikované na model Cinturato P7, ze které těží jak řidiči, tak výrobci automobilů. .. | Pneuboss

Tento nový model pneumatiky Pirelli pro prémiové automobily zlepšuje pocit z jízdy díky lepší ovladatelnosti za mokra a resistenci vůči aquaplaningu. Cinturato P7 může těžit i z dalších specialit, technologií Pirelli, jako jsou Run Flat a Seal Inside, které umožňují motoristům pokračovat v jízdě i po propíchnutí. Dostupná bude i verze Elect, která je určená pro elektrické automobily a plug-in hybridy. Doplňující informace jsou průběžně k dispozici na webu www.pirelli.cz.

Cinturato: připravené pro síť 5G za účelem udržitelné mobility

Nové pneumatiky Pirelli Cinturato P7 budou součástí probíhajícího výzkumného programu Cyber, současně je firma Pirelli první, které se podařilo pneumatiky připojit k síti 5G. Tato technologie se v současnosti vyvíjí pro budoucí použití ve smart městech a nyní je už velmi blízko. .. | Pneuboss

Pirelli byla první světovou firmou zabývající se pneumatikami, která sdílela informace shromážděné prostřednictvím inteligentních pneumatik v síti 5G. Klade důraz na pneumatiku jako jedinou součást automobilu, která přichází do kontaktu s vozovkou, ta může díky síti 5G varovat před potenciálně nebezpečnými situacemi jako je aquaplaning.

To vše posouvá pneumatiku na důležitý komunikační nástroj, který může v konečném důsledku prospět celému ekosystému dopravy, aktivně přispívat k budoucí mobilitě a autonomním systémům řízení. O dalším využití informují patneři Pirelli, například u prodejce Pneuboss lze najít další podrobnosti.

Od prvního cinturato P7 po P Zero

V polovině 70. let přišel v řadě pneu Cinturato další výrazný zlom. První Cinturato P7, vytvořené pro rally obecně, především však pro model Lancia Stratos, obsahoval průlomové inovace jako nylonový pás s nulovým stupněma ultra-nízký profil. Prvními vozy, které tyto pneumatiky přijaly byly Porsche 911 Carrera Turbo, Lamborghini Countach a De Tomaso Pantera. Pneumatiku P7 rychle následovala P6 – pneu, která byla méně sportovní, ale umožňovala širší škálu potenciálních aplikací. Poté se objevil typ P5, vytvořený speciálně pro Jaguar, na jejich žádost o nejtišší možnou pneumatiku s maximálním jízdním komfortem. .. | Pneuboss

V 80. letech se zrodili nástupci pneumatik P6 a P7 – P600 a P700. Tyto pneumatiky se vyráběly za účelem zvýšení bezpečnosti, jako je přilnavost za mokra a zatáčení.

V průběhu 90. let, kdy se dostaly na trh, tak posouvaly hranici výkonu stále dál. Mezitím inženýři Pirelli pracovali na dalším revolučním kroku, aby vybavili vůz rally Lancia S4. Tato neuvěřitelně výkonná auta potřebovala pneumatiky na míru, aby se vypořádala s brutální silou, kterou disponovala – tak se zrodilo P Zero (Brand známý ze závodů Pirelli World Challange, ale to už je další příběh.). Kromě vývoje dalších dezénů pro osobní vozy, souběžně vznikaly další produkty v segmentu offroad a 4x4. Tato řada pneumatik nese název Scorpion. Pirelli Scorpion pokrývá potřeby pro všechny roční období (Scorpion Zero, Scorpion Verde, Scorpion Verde,All Season SF, Scorpion Winter).