Zdroj: Shutterstock

Osvědčené rady, jak úspěšně sázet na sport

Kurzové sázky neboli sportovní sázení mohou tvořit příjemnou zábavu a odreagování. Přinášíme tipy, jak si zajistit vyšší šance na výhru a jak celkově uspět v sázení na sporty. Inspirujte se fígly úspěšných sázkařů a můžete se i vy těšit z příjemného přivýdělku, který budete mít pod kontrolou a bude vám vynášet zisk.

Svůj úspěch máte jako sázkař zcela pod kontrolou – záleží jen na vás, jak svědomití a trpěliví budete a na kolik se budete řídit čísly a racionálně zdůvodněnými kroky namísto emocí. Musíte se také částečně vžít do role bookmakera a to nezvládne jen tak každý. Zeptáte-li se sázkařů na zaručený recept na úspěch, pravděpodobně dostanete rozličné odpovědi. Každý sázkař má totiž jiné postupy a jiný názor na to, jak sázet na sport. Nezapomeňte, že ne každý sázkař vyhraje, protože má třeba málo zkušeností a informací. Základem úspěšného sázení je dodržování bankroll managementu a schopnost identifikovat profitabilní sázkové příležitosti.

Jak se v sázení umět odlišit

Nejčastější chybou bývá sázení na úplné favority, kteří jsou známí každému. Je sice pravděpodobné, že vyhrajete, ale sázkou na favorita nevyhrajte dost často na to, aby se nízké kurzy vyplatily. Pokud máte přehled o jednotlivých fotbalových ligách, nestačí pouze sledovat formu hráčů, vzájemné zápasy a postavení v tabulce. Musíte vzít v úvahu a zahrnout do rozhodování i další faktory, třeba to, jaká to je sportovní událost, jestli je to okrajová příležitost i to, na koho bude pravděpodobně sázet většina lidí. I podle toho totiž bookmakeři upravují sázkové kurzy.

Profi sázkaři využívají pro své výpočty celou řadu nástrojů. Dnes už existují nástroje na analýzu žebříčků hráčů nebo tabulek s mužstvy. Přesto se tato profese pořád neobejde bez lidského faktoru a je třeba analyzovat a průběžně vyhodnocovat do podrobností vzájemná utkání týmů a hledat nejaktuálnější informace na webech a v novinách. Fotbal a hokej jsou nejznámější sporty  není náhoda, že také patří mezi ty nejsázenější sporty. Zkuste využít schopnosti, které máte oproti jiným na výši a přetavit to ve svou výhodu. Například umíte-li dobře portugalsky, sázejte na čtvrtou ligu v Brazílii, o které se v českých sportovních médiích ani nedočtete. Choďte na lokální weby a vyhledávejte si u primárního zdroje co nejvíce informací. Výhoda a zároveň dobrá příležitost se skrývá v podobných situacích – v takto specifických odvětvích sportu na lokální zahraniční úrovni nebudou zběhlí ani bookmakeři.

Nepodceňujte ani psychologii sázení, o níž si mnozí sázkaři myslí, že ani neexistuje. Někdy nám zkrátka špatná nálada zabrání v tom, abychom se dobře rozhodli. A lidské uvažování je do jisté míry závislé na aktuální náladě. Naše pocity nám do jisté míry předepisují, jaký bude výsledek našich rozhodovacích procesů.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.