Zdroj: Shutterstock

Kolagen má pozitivní účinky na pleť a vlasy. V čem je jeho síla?

Každá žena chce svého muže i po několika letech společného života ohromit krásou a mladistvým vzhledem. Jenomže vliv přírody a času je bohužel neúprosný. Dá se s ním bojovat? Prostřednictvím doplňků stravy obsahujících kolagen můžete komplexně posílit své zdraví včetně odstranění pigmentových skvrn, zastavení padání vlasů a vyhlazení vrásek.

Jak se chránit před tvorbou pigmentových skvrn?

Jedním z nejlepších způsobů, jak se chránit před tvorbou pigmentových skvrn, je doplnění hladiny kolagenu v těle. Ten si sice lidský organismus dokáže vytvořit sám, ovšem kolem 25. roku života začíná produkce klesat o 1 až 1,5 % ročně*. Přibližně ve věku 45 let organismus přestává kolagen vytvářet úplně, takže je třeba jeho doplnění pomocí doplňků stravy. Nedostatek kolagenu se projeví převážně na ochabující pleti, která navíc ztrácí kontury, a pomalu přibývají vrásky. Nesprávné vystavování se slunečnímu záření celý proces ještě podporuje.

Je tedy nesmírně důležité doplňovat kolagen už od útlého věku. Zdaleka nejlepší je spolehnout se na kvalitní výživový doplněk v podobě prášku, jenž se rozmíchá ve sklenici vody a následně se vypije. Mezi takové přípravky patří Inca Collagen. Ten z dermatologického hlediska obsahuje 3 zásadní typy kolagenu, které jsou prospěšné pro lidskou pokožku. „Kolagen typu I je v lidském těle nejrozšířenější. Je hlavní součástí kůže, kostí a šlach. Kolagen typu III se v kůži nachází v okolí kožních adnex (vlasy, nehty) a cév. Kolagen typu II se nachází ve chrupavce,“ vysvětluje doktorka Jana Molčanová z dermatologické kliniky Medoderm.

Inca Collagen

Kolagen předchází i padání vlasů

Ženám samozřejmě záleží nejenom na hezké pokožce, ale také na vlasech. Mezi další příznaky nedostatku kolagenu patří vypadávání vlasů, což může být pro některé dámy hodně stresující až frustrující. Kolagen je pro lidský organismus vlastně esenciální bílkovinou, která spojuje buňky prakticky ve všech částech těla. Je tvořen aminokyselinami, které slouží jako živiny pro růst vlasů. Z živin si tělo vezme kreatin, z něhož následně vlasy rostou.

Jak tedy zabránit vypadávání vlasů? Opět na scénu přichází doplněk stravy Inca Collagen se svým prémiovým složením. Díky vysokému obsahu mořských kolagenů extrahovaných za studena, se látka v lidském organismu rychle vstřebá a prakticky okamžitě putuje ke kořínkům vlasů. Kromě toho dokáže kolagen regenerovat poškozené vlasové kořínky a funguje jako antioxidant. Jakmile jsou vlasové folikuly posíleny, je podpořen růst nových, pružných a dobře hydratovaných vlasů. To je sen každé ženy ve středním věku. 

VIDEO embed: https://youtu.be/cc9snbpD8lg

Se sezónním padáním vlasů si kolagen také dokáže poradit

Padání vlasů na jaře dokáže zastavit tříměsíční kolagenová kůra od Inca Collagen, kterou je ideální nasadit už na začátku zimy. Vlasy budou mít dostatek času na správné vyživení a posílení, aby přečkaly velké výkyvy teplot a hrubší zacházení v zimním období. Velkou výhodou doplňku stravy Inca Collagen je možnost zakoupení v balíčcích vhodných právě pro tříměsíční kolagenovou kúru.

V souvislosti s kolagenem nesmíme také zapomínat na vitamín C, jenž má nezastoupitelnou úlohu při správném vstřebávání kolagenu v lidském těle. Je nesmírně důležitý už v první fázi produkce kolagenu a v podstatě stojí za jeho základní vlastností, tj. jeho pevností. Nedostatek vitamínu C tak vede k tvorbě defektního a nestabilního kolagenu.

VIDEO: https://youtu.be/Ni1xxmO-ro4

Shutterstock

Proč si vybrat právě Inca Collagen?

Doplněk Inca Collagen vznikl v roce 2015 – a strůjcem tohoto úspěšného projektu je Romana Ljubasová. Svoji ambiciózní firmu zaměřila především na český a slovenský trh, i když se společnost aktuálně pomalu rozrůstá i do zahraničí. Svůj úspěch neměří jenom podle hospodářských výsledků, ale také podle toho, že může pomáhat lidem s návratem do sportovního života, popřípadě s navrácením krásy a osobní spokojenosti.

Kromě toho jsou přípravky Inca Collagen vhodné i pro zvířata, jimž pomáhá s kloubní výživou a s posílením fyzického zdraví. Zaujal vás příběh doplňků stravy Inca Collagen? Přidejte se ke stovkám spokojených zákazníků a vyzkoušejte si kolagenovou kúru na vlastní kůži. Český přípravek obsahující kolagen patří k těm vůbec nejlepším dostupným doplňkům stravy. Jeho kvalita je potvrzena řadou mezinárodních certifikátů a klinických studií z USA nebo Japonska.

*https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6891674/