.

. Zdroj: Jungheinrich

Rychlé nabíjení manipulační techniky díky úložišti energie

Přechod od spalovacích k elektrickým vysokozdvižným vozíkům v současnosti patří, společně s přechodem od olověných akumulátorů k lithium-iontové technologii, k nejvýznamnějším trendům v odvětví vnitropodnikové logistiky. Jungheinrich přináší inovativní řešení jedné z největších výzev tohoto přechodu.

Používání průmyslových vozíků vybavených lithium-iontovými bateriemi je lákavé zejména při vícesměnném provozu, jelikož rychlé průběžné nabíjení během pracovních přestávek zajišťuje vysokou míru disponibility těchto vozíků. S cílem předcházet vzniku hlavních odběrových špiček zatěžujících elektrickou rozvodnou síť nyní společnost Jungheinrich nabízí inteligentní řešení pro akumulaci energie, která jsou použitelná ve vnitřním i venkovním prostředí.

Tyto systémy energetických úložišť umožňují používání flotil vozíků, které jsou vybaveny lithium-iontovými bateriemi, ve stávajících skladech bez nutnosti nákladného rozšiřování dosavadní elektrické rozvodné sítě. Jsou schopny dodávat vozíkům, které jsou vybaveny funkcí rychlého nabíjení, potřebné vysoké množství energie ve velmi krátké době, přičemž nabíjení je možné provádět kdykoli a za použití kterékoli stávající elektrické zásuvky. A to i v případě, že lze z této zásuvky odebírat pouze nízký proud.

Venkovní úložiště elektrické energie

Společnost Jungheinrich vyvinula, kromě rychlonabíječky použitelné ve venkovním prostředí, rovněž kompaktní nabíjecí stanici a přepravitelný systém venkovního úložiště elektrické energie. Toto řešení umožňuje rychlé nabíjení vozíků s lithium-iontovými bateriemi, aniž by v místě provozu bylo zapotřebí instalovat výkonný napájecí systém. Systém venkovního úložiště elektrické energie je možné snadno přepravovat na místo použití, přičemž je speciálně pro tento účel vybaven jeřábovým hákem a konzolí pro vidle vysokozdvižného vozíku.

Díky možnosti připojování pomocí funkce plug-and-play v kombinaci s vysokofrekvenční nabíječkou SLH 400i vozíky můžete nabíjet kdekoli. Nabíječka SLH 400i je konstruována speciálně pro venkovní použití a má certifikovaný stupeň ochrany krytím IP 54. K dispozici je ve verzích s nabíjecím výkonem 17 kW a 34 kW. .. | Jungheinrich

Vnitřní úložiště elektrické energie

Společnost Jungheinrich vyvinula modulární systém pro akumulaci energie ve vnitřních prostorech, který je určen pro zákazníky z odvětví průmyslové výroby a logistiky, zejména zákazníky vlastnící flotily vysokozdvižných a jiných vozíků vybavených lithium-iontovými bateriemi. Tento systém ve své standardní konfiguraci poskytuje akumulační kapacity v rozsahu od 41 do 280 kilowatthodin. V případě potřeby může být individuálně rozšířen.

Maximální disponibilitu systému přitom zajišťují vysoce kvalitní akumulátorové články a funkce nepřetržitého online monitorování. V mnoha případech se tedy lze vyhnout nákladnému rozšiřování sítí ve stávajících skladových objektech, díky čemuž je možné snižovat zatížení ve špičkách a zamezit vzniku vysokých nákladů souvisejících s odběrem elektrické energie. .. | Jungheinrich

Jungheinrich je již více než 65 let synonymem pro inovativní manipulační techniku a logistické systémy. Poskytuje kompletní vybavení od paletového vozíku po komplexní plně automatické systémy včetně vlastního software a servisu. V České republice působí od roku 1992 a je dlouhodobě jedničkou na trhu v počtu prodaných vozíků. Disponuje rozsáhlou servisní sítí s více než 170 techniky, díky čemuž poskytuje prvotřídní služby kdekoliv je třeba. Mezi stěžejní produkty v portfoliu patří vysokozdvižné vozíky, paletové regály, ale i automatické systémy.