Nelly Sutro (30) a Ryan Lacey (35) se seznámili během první jarní vlny pandemie.

Nelly Sutro (30) a Ryan Lacey (35) se seznámili během první jarní vlny pandemie. Zdroj: Instagram

Láska za časů korony: Od Instagramu do chomoutu a zase zpátky. A tak se vtip o manželství stal realitou

Nelly Sutro (30) a Ryan Lacey (35) se seznámili během první jarní vlny pandemie. Ačkoliv každý z nich žil tehdy na jiném kontinentu, od intenzivního chatování a videohovorů to brzy dotáhli až ke svatbě. Poprvé se setkali v Bostonu, nyní žijí v Německu. Svým příběhem inspirují všechny singles, kteří házejí flintu do žita. 

Lockdowny, nemožnost cestování, omezení pohybu, omezení kontaktů… Jestli je současná situace náročná pro partnerské vztahy, co teprve pro lidi, kteří po vztahu teprve touží?

Nelly Sutro žila v New Yorku, táhlo jí na třicet a zběsile randila. Otrávená večírky i Tinderem si čas od času postěžovala své kolegyni v práci, že toho pravého snad bude muset hledat někde na opačném konci světa. 

Kdyby tehdy věděla, jak blízko je realitě, nejspíš by tomu nevěřila. 

Ryan Lacey pracující pro americkou armádu v Německu byl taky frustrován nedostatkem příležitostí k seznámení. A tak, když mu jeho kamarádka podstrčila kontakt na Nelly, neváhal jí napsat. 

Aby se neřeklo…

Vyměnili si přes Instagram pár zdvořilostních frází, ale vzhledem k tomu, že od sebe byli vzdáleni víc než 4000 mil, jejich konverzace brzy zvadla. 

Znovu si začali chatovat až během první koronavirové vlny. 

„Trávili jsme spolu skoro celý první lockdown. Nejdřív na Instagramu, pak na FaceTime,“ říká Ryan.  Pomalejší tempo a homeoffice prý přispěly k tomu, že se mohli na dálku začít více poznávat. 

"Když někudy člověk pořád běhá, pracuje, a na telefon se koukne jen mimoděk, ani se pořádně nesoustředí na to, co mu ten druhý píše. Je těžké se napojit na náladu toho druhého. Teď jsme ale na vzájemném chatování doslova viseli," popisuje Nelly a dodává, že lockdown doslova proměnil schéma jejího newyorského divokého života. 

Díky technologiím spolu začali sledovat filmy, streamovat, ukazovat si svá oblíbená místa… A v okamžiku, kdy to bylo jen trochu možné, naplánovali konečně první rande. 

"Byl konec června a my jsme museli vyvážit společenskou odpovědnost a setkání," popisuje Ryan. Investovali jsme do kvalitních masek a pronajali si byt, v němž od února nikdo nebyl. Byli jsme opravdu opatrní, “říká. 

„Nejdřív jsem byla z toho všeho strašně nervózní, ale díky tomu, že jsme se opravdu dobře poznali na dálku, bylo i osobní setkání, jak kdybychom se znali roky,“ doplňuje Nelly.

Svatba místo slibů

Vzhledem k tomu, že zákaz cestování postupně opět zesílil, začali vtipkovat o tom, že kdyby se vzali, mohli by za sebou lítat z Německa do USA a naopak. 

„Zní to šíleně, ale vlastně to byla jediná možnost, jak se znovu vidět,“ říká Nelly. 

Vzhledem k tomu, že americký vojenský personál může ve státě Montana uzavřít sňatek na základě plné moci, aniž by byla fyzicky přítomna jakákoliv ze stran, bylo rozhodnuto. O týden později jim byly zaslány kopie oddacího listu.

"Rodičům a kamarádům chvíli trvalo, než se s tím smířili, ale myslím, že nám všichni moc fandí,“ popisuje Ryan. V září se za ním Nelly přestěhovala do Německa, odkud nyní pracuje na dálku pro Columbia Business School.

"Základ je to, že spolu dokážeme dobře komunikovat.  Lockdown nás totiž v mnoha ohledech opravdu posílil,“ popisuje Nelly.  

Manželé jsou prý pandemii vděční za to, že se vůbec setkali a komunikaci na dálku doporučují všem, kteří trpí samotou. Až se vše vrátí do normálu, rádi by procestovali Evropu, která se stala jejich novým domovem.