Kim Ir-sen chtěl sjednotit Koreu.

Kim Ir-sen chtěl sjednotit Koreu. Zdroj: Mall TV

Kim Ir-sen jako mladík.
Kim Ir-sen pořádal velké vojenské přehlídky.
Kim Ir-sen s chotí a synem Kim Čong-ilem.
Válka poznamenala v Koreji obyčejné lidi.
Kim Ir-sen byl krutý.
6
Fotogalerie

Krutý vůdce KLDR: Kim Ir-sen místo splnění největšího snu dovedl svůj lid na pokraj zničení

Kim Ir-sen byl muž, který stál v čele dynastie Kimů, která vládne Severní Koreji až dodnes. Jeho největším snem bylo sjednotit sever a jih jeho milované země. Nikdy se mu to však nepovedlo. Povedly se mu však jiné věci. Třeba zbavovat se svých odpůrců po statisících, manipulovat s obyvateli své země nebo pomocí propagandy získat v podstatě neomezenou moc. Kdo vlastně byl tento nesmlouvaný diktátor? To se dozvíte v pořadu internetové televize Mall TV Životy slavných.

Severní Korea je země, která zbytek světa tak trochu děsí. I o to se zasloužil Kim Ir-sen, který stál v čele diktátorského režimu, který se v zemi drží už dlouhé desítky let. Svoji moc ve stáří předal svému synovi Kim Čong-unovi a ten pak zase svému Kim Čong-ilovi, který stojí v čele země dodnes.

Video ke článku můžete zhlédnout zde:

Kim Ir-sen neměl lehký život. Jeho otec byl vězněný, musel s rodinou prchat před režimem do exilu. Za hranicemi ale nasál dost informací k tomu, aby se o několik let vrátil zpět do své vlasti silnější a s vizí sjednocení Severní a Jižní Koreje. To se mu nikdy nepovedlo. Povedlo se mu však válkou zničit vlastní lid, který později nutil žít v propagandistickém světě, který ho vyzdvihoval jako božskou existenci.