Děti si z tábora odnesly spoustu zážitků a organizátoři již nyní plánují další ročník.

Děti si z tábora odnesly spoustu zážitků a organizátoři již nyní plánují další ročník. Zdroj: Evropa2

Summer Camp Evropy 2 aneb 60 dětí, 8 dní a nekonečno zážitků

Koncem srpna Evropa 2 pro své mladé posluchače zorganizovala letní rádiový tábor. Podle nadšených reakcí dětí druhý ročník proběhl v duchu „Tábor, na který nikdy nezapomeneš!“. Účastníci se setkali s oblíbenými moderátory Evropy 2 (Leošem Marešem, Patrikem Hezuckým, Pavlem Cejnarem, Zorkou Hejdovou atd.), vyzkoušeli si živé vysílání, zahráli si několik her, užili si workshopy a také vystoupení hudebních hostů Tomáše Kluse a kapely Chinaski. Role hlavního vedoucího se opět ujal zkušený táborník Tomáš Zástěra. A to vše v nádherném prostředí Prachovských skal.  

„Táborové zážitky jsou pro děti velmi cenné a naučí se spoustu věcí, které je ve městě nikdy nepotkají. A vedoucí se občas zase naučí nějaká sprostá slova, která děti z města přivezou. Tábor Evropy 2 má navíc mnoho bonusů, jako moderátory a kapely, které program dotváří. Přál bych si být dítětem a jet na takový tábor," prozradil hlavní vedoucí Tomáš Zástěra.

Po příjezdu Leoše Mareše a jeho parťáka Patrika Hezuckého celý tábor hlasitě vřískal a mobily s foťáky cvakaly jak o život. „Tábory jsou pro mě symbolem léta, strávil jsem na nich celé dětství. Tento tábor Evropy 2 byl přesně takový, jak si tábory pamatuji,“ doplnil Leoš Mareš.

Hned druhý večer u táboráku čekal písničkář Tomáš Klus, který předvedl úžasné vystoupení a skvělou improvizaci. Zahrát k táborovému ohni dorazila i kapela Chinaski, ovšem ještě před vlastním vystoupením podrobily děti zvídavým otázkám frontmana Michala Malátného. A co by to bylo za tábor Evropy 2 bez diskotéky? Role DJs se zkušeně ujali moderátoři Petr Říbal a Ondra Urban. Během dalšího večera učili děti táborové písně u ohně s kytarou v ruce Jindra Ekl a Tomáš Zástěra.

Jedno odpoledne byl na programu naučný workshop o médiích a nástrahách na sociálních sítích, o který se postarala organizace Člověk v tísni. O módě, influencerech a sociálních sítích si přijela s účastníky popovídat Zorka Hejdová. Lucka Bechynková zase učila děcka vyrábět vlastní náramky, díky její pomoci se nakonec všem podařilo vyrobit si originální suvenýr. Světem DJingu prováděl Ondra Vodný, po krátkém úvodu přišla na řadu i soutěž o nejlepšího DJe Summer Campu Evropy 2. V předposlední den čekalo děti další akční překvapení ve formě tanečních workshopů. 

Čtvrteční odpoledne bylo ve znamení živého vysílání Evropy 2 přímo z kempu. Děti tak měly jedinečnou možnost sledovat při práci Pavla Cejnara, Lucku Bechynkovou, Tomáše Zástěru i Zorku Hejdovou.  Navíc si samy vyzkoušely práci moderátorů přímo v živých vstupech. Zorka Hejdová nám k tomu se smíchem řekla: "Strašně mě bavilo, jak jsou děti bezprostřední, dost jsem se nasmála! A dostala jsem i několik přínosných otázek k vysílání, například kolik beru peněz, jestli vlastním letadlo a jestli mám hodně bohatého manžela. Ty děti prostě ví, co chtějí!“. O největší překvapení se pak postarala tábornice Luisa, přímo do éteru zazpívala naprosto bezchybnou verzi písně Shallow z filmu Zrodila se hvězda.

Děti si z tábora odnesly spoustu zážitků a organizátoři již nyní plánují další ročník. Tak zase za rok!