Video placeholde

Proti viru humorem: Hasiči se připravují k záchraně uvízlých Čechů s písní pod rouškou a tancem v bocích

Záchranný útvar HZS ČR má zvláštní úkol. Autobusem objíždějí evropská města a přivážejí zpět české občany, kteří se nemají jak jinak dostat zpět přes hranice. Autobus je samozřejmě potřeba udržovat sterilní a často dezinfikovat. Posádka autobusu zase musí dodržovat veškerá bezpečnostní opatření spojená s překračováním hranic a kontaktu s potencionálně nakaženými. Záchranáři přistupují ke své práci svědomitě, ale strávit větší množství hodin na cestě si samozřejmě vybírá svou psychickou daň. Vymysleli tedy způsob, jak „upustit ventil“ a zabavit tím sebe i lidi na internetu, kde má jejich video umístěné na Facebooku již téměř milion zhlédnutí.

Záchranářský autobus vyjíždí za hranice České republiky a přiváží české občany, kteří se nemají jak dostat domů, zpět do republiky. Autobus již absolvoval 11 jízd do Vídně, Mnichova a Frankfurtu a přepravil více než 300 osob.

Záchranný útvar HZS ČR sdílel video ze záchranného autobusu v úterý se slovy: „Jak vidíte, přistoupili jsme k tomu opravdu zodpovědně, ale také s humorem. I my občas potřebujeme upustit ventil a věříme, že Vám tímto videem alespoň na chvíli zlepšíme náladu.“

Za známé znělky z filmu Krotitelé duchů posádka autobusu, vybavená ochrannými maskami, brýlemi, kombinézami a v rukavicích, názorně předvádí, jak se svědomitě dezinfikuje záchranný autobus bez potřeby přestat tančit.

Záchranáři ke svému facebookovému příspěvku připojují důležité sdělení: „Dodržujte hygienická opatření, používejte roušky a myjte si ruce, tak jako my – MÁ TO SMYSL!“