Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Petr Horník / Právo / Profimedia

DPH z květin: Andrej Babiš vychová české muže!

Vedle velkouzenáře, mediálního magnáta a šéfa nejsilnějšího politického subjektu v naší zemi má Andrej Babiš další roli: Změnil se v pedagoga, který chce bojovat za zvýšení kvality mravů českých mužů a chce z nich udělat opravdové gentlemany. Škoda, že tají program svého hnutí.

Hospodářské noviny měly tu čest, že jim pan exministr financí ve svém nabitém programu udělal okénko, a v něm HN poskytl rozhovor. Rozhovor, který je v dnešní předvolební realitě zcela klíčový: Představuje totiž program hnutí ANO, který by chtělo po volbách realizovat.

Když se pana Babiše kolegové z HN na ten program ptali, neřekl jim bohužel téměř nic. Jen vysvětlil, že ANO chce snižovat daňovou zátěž postupným snižováním DPH na vybrané produkty. Jedním z pilířů programu je pak snížení DPH z řezaných květin, které zlepší celkovou atmosféru v zemi, změní celkově buranské chování českých mužů a přinutí je nosit dámám častěji květiny - když už budou tak levné!

„Napadlo to mě. Já třeba ženám pořád kupuju květiny, když jedu někam na návštěvu", sdělil pan velkouzenář, když se jej ptali, kdo dostal ten nápad se zlevněním kytiček. A já od momentu, kdy jsem si to přečetl, mám pocit, že si z nás pan velkouzenář dělá srandu.

Vše o parlamentních volbách 2017 na Reflex.cz >>>

Betl, který Babiš hraje s voliči, totiž už dávno není ani s přimhouřením oka přijatelný. Kompletní plán, co s hospodářstvím a rozvojem republiky, Babiš nemá - nebo jej před občany tají. A s tím nejsprostším populismem, který předvádí, se sice chytá u nejhloupějších voličů, ale komukoliv, kdo má mozek, musí jeho projekty vyvolávat strach.

Místo smysluplného programu svého stranohnutí totiž pan továrník opakovaně navrhuje marginální pitominy, které ale určitě zaberou u voličů. Před nedávnem (a od záměru dosud neustoupil) ohlásil záměr snížit DPH z piva - a tím pivo zlevnit. Což je politický krok, který zaujme každého vidloně - vždyť když prochlastá každý den o pětikorunu míň, tak ho čeká blahobyt!

Nyní přichází se stejně idiotsky populistickým návrhem, který zaujme především starší dámy. „Podívejte toho pana Babiše, jak on je hodnej, on chce, aby se muži chovali k ženám galantně, až z toho nechal zlevnit kytky!“ Opět uslintaný populismus nejhrubšího ražení.

A tak si panu továrníkovi dovoluji navrhnout do přicházejících voleb tip, který mu přinese úplně největší představitelný volební zisk: Zrušte spotřební daň z alkoholu, to vaši delirantní voliči ocení úplně nejvíc!