Zmrzlinář Andrej Babiš.

Zmrzlinář Andrej Babiš. Zdroj: Facebook Andreje Babiše

Andreji Babiši, ještě sirotky a opuštěná koťátka!

Nedávno jsem zde uvažoval o tom, zda by Babiš nosil pro zvýšení volebních preferencí na hlavě výkal. Nyní je jasno - nosil. Propaganda, kterou předvedl v Liberci, je na úrovni těžce manipulativní hysteričky s řasami slepenými žmolky tvrdě černé řasenky. Něco, co už působí jako parodie sama sebe, něco, co by bylo trapné i v televizní komedii. Přesto je to naší realitou.

Je dobrým zvykem diktátorů, že se fotografují s dětmi, koloušky, zvířaty ze zoo a v podstatě všemi, kteří jsou nějak roztomilí. On totiž pel té roztomilosti padne i na vedle stojícího Stalina či Hitlera, takže je diktátor pro své věrně milující voliče ještě o kousek roztomilejší, než se původně zdálo, a jeho vraždy (v případě Hitlera a Stalina) či zlodějiny (v případě Babiše) jsou hned o kousek odpustitelnější.

Fotografie s pracujícími už Andrej Babiš zveřejnil. S kolouškem jsem jej dosud vyfoceného neviděl, ale v pražské ZOO již odklízel lejna roztomilých sloníků. V pátek pak pokořil všechny dřívější fotografie s dětmi, a to nejen své, nýbrž i Hitlera a Stalina. Tak roztomilé fotky s dětmi neměl ani Klement Gottwald!

V den, kdy se dávalo vysvědčení, totiž Babiš team na Facebooku pana velkouzenáře zveřejnil luznou fotografii pana továrníka, jak dítěti podává (ručku v hygienické igelitové rukavici) luxusně naondulovaný kornout zmrzliny. Fotografie je pořízená zevnitř ze stánku, takže Andrej v protisvětle a s kornoutem v hygienické tlapce vypadá jak Madona ze svatého obrázku.

„Točím zmrzku pro všechny děti, které letos dostaly vyznamenání“, píše se k fotce. K postu je 1200 komentářů a má šest a půl tisíce lajků, a já musím vyjádřit skutečný respekt k profesionalitě a invenci Marka Prchala, kterého za Babišovým vystupováním tuším. Je absolutně dokonalé, co pan Babiš pod Markovým laskavým vedením předvádí, a pokud by někdo psal učebnici pokleslého politického marketingu zaměřeného na nízké intelektové skupiny (tudíž na většinu voličů), měl by tam současné výstupy Andreje Babiše zařadit jako opravdu dobrý příklad. Levné city, sentiment, čokoláda a zmrzlina dětem, oříšky veverkám a dotace pro všechny. V podstatě nic líbivějšího nejde vymyslet.

K tomu, aby volič dovedl posoudit a rozlišit činy politiků od jejich propagandy, je třeba IQ minimálně 110, což bohužel znamená, že dvě třetiny populace volí podle toho, jak politik krmí koloušky a hladí děti. Proto se Andrej na tuto skupinu systematicky zaměřil, a není na české politické scéně nikdo, kdo by hloupé lidi dokázal (či se o to alespoň pokusil) okouzlit lépe než Babiš. Takže jeho vítězství ve volbách je více než jisté. Ale dává to tušit, v jakých výstupech brzy pana předsedu ANO uvidíme:

- sirotčinec, kde rozdává čokoládu a koblihy a slibuje navýšení prostředků na sirotky

- útulek opuštěných koček, kde rozdává kočičí granule a slibuje dotace pro kočičí báby

- domov seniorů, kde rozdává léky proti hemeroidům a slibuje navýšení důchodů a dotace pro Šlágr TV

- léčebna pro dlouhodobě nemocné pacienty s Alzheimerovou chorobou, kde mluví o tom, že nikdy nespolupracoval s StB, a rozdává čokoládu. Neslibuje nic, protože ví, že by si to tito voliči stejně nezapamatovali

- pasťák pro nezletilé prostitutky, kde rozdává prezervativy, a slibuje posunout věkovou hranici legálního sexu na dvanáct let

- romské ghetto, kde rozdává kostelecké uzeniny a slibuje vyšší sociální dávky

- sraz cyklistů, kde rozdává pumpičky a slibuje vyšší státní investice do budování cyklostezky skrz Svatovítskou katedrálu

Těch míst bude jistě mnohem víc - ale kdyby některá z výše uvedených možností dosud nebyla v páně Babišově programu, tak ji přenechávám Markovi Prchalovi čistě za to, že onehdá přinutil Babiše kydat sloní lejna, zdarma a bez uvedení mého autorství.