Volební štáb Petra Pavla

Volební štáb Petra Pavla Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Volební štáb Petra Pavla
Volební štáb Petra Pavla
Volební štáb Petra Pavla
Volební štáb Petra Pavla
Volební štáb Petra Pavla
52
Fotogalerie

Glosujeme online: Je rozhodnuto! Novým českým prezidentem bude Petr Pavel

V České republice začal se dnes ve 14 hodin uzavřou volební místnosti. Hlasy voličů rozhodnou, kdo z dvojice Petr Pavel a Andrej Babiš bude po Miloši Zemanovi zastávat prezidentský úřad. Výsledky zle očekávat do několika málo hodin po uzavření volebních místností. Sčítání hlasů a dění kolem voleb pro vás glosujeme online.

Online přenos

Online přenos

Jana Bendová
Jana Bendová
28. ledna 2023 · 09:58

BUDE MÍROVÁ KONFERENCE NEBO NEBUDE?

Když tu tak čekáme na ten výsledek: Andrej Babiš i v posledním televizním duelu zopakoval svou mantru o svolání mírové konference, protože je pro mír, a hlavně proti válce. On by jako český prezident nabídl Pražský hrad a neb má na každého číslo a s každým se zná, zavolal by Erdoganovi a Macronovi, Macron pak Bidenovi a bylo by. Člověku ovšem vrtá hlavou, proč ti mocní pánové Biden, Macron a Erdogan mír nezařídili doteď? Asi pořád čekají, až Babiš brnkne.

Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 10:41

VÝSLEDEK SNADNO A RYCHLE

U druhého kola jsou výsledky známé většinou ještě dřív než u prvního. V minulých prezidentských volbách bylo už v půl čtvrté jasno. Během sčítání Miloš Zeman klesl z necelých 59 % na 51,36 %, zhruba tak velký pohyb se dá čekat i během letošního sčítání. Pokud bude mít Andrej Babiš v začátku sčítání pod 55 %, téměř jistě nevyhraje. Pokud víc, bude mít ještě šanci.

Jana Bendová
Jana Bendová
28. ledna 2023 · 11:39

ABY NÁS TEN HUMOR NEPŘEŠEL

Češi, jak je jejich dobrým zvykem, si obalovali nervy v drsné předvolební kampani humorem, na sociálních sítích to vtipem jen sršelo. Možná by nebylo od věci nejpovedenější fórky, vtipy, koláže posbírat a vydat knižně. To abychom měli památku a obveselení v případě, že nás za pár hodin ten humor rychle přejde.

Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 12:10

BUDE REKORDNÍ ÚČAST?

Volby táhnou. V sobotu dopoledne se účast pohybovala na většině míst kolem 60 procent, což bylo víc, než v prvním kole. Tehdy nakonec překročila 68 procent, nyní to může být ještě víc. Lidé mají zjevně pocit, že jde o hodně...

Jana Bendová
Jana Bendová
28. ledna 2023 · 12:37

PREZIDENTSKÉ (NE)ŠTĚSTÍČKO TRUMPA A BABIŠE

Andrej Babiš ještě narychlo hodil na sociální sítě snímek manželského páru Babišových s párem Trumpových s dovětkem: „Tuhle fotku máme s Monikou moc rádi. 7. března 2019 v Bílém domě“. Babiš, jak víme, prezidentské štěstí Trumpovi nepřinesl. Uvidíme, zda ho přinese Trump Babišovi.

Petr Sokol
Petr Sokol
28. ledna 2023 · 12:40

V PROSTĚJOVĚ ÚČAST NELÁME REKORDY

Podle dílčích údajů z volebních komisí v nejhezčím hanáckém městě volební účast zhruba kopíruje hodnoty z prvního kola. To není dobrá zpráva pro AB, který potřebuje sehnat hodně nových voličů.

 

Jana Bendová
Jana Bendová
28. ledna 2023 · 12:50

JEDEN Z TISÍCOVEK ČECHŮ V ZAHRANIČÍ NA TWITTERU:

Na konzulát do Toronta 2700 km jedna cesta z Calgary. Letadlo+vlak 24 hodin na otočku.

Česká republiko, opravdu takto má v 21. století vypadat naplnění volebního práva?!  

Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 13:00

ČERNOUČEK VS. PRŮHONICE

Vysoká volební účast je i v domovských místech obou kandidátů - v obci Černouček, kde bydlí Petr Pavel, i v Průhonicích Andreje Babiše. V prvně jmenované obci volila i řada lidí s voličskými průkazy, aby generála i tímhle způsobem podpořili. Co lidi všechno neudělají...

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 13:20

FLANELOVÝ KARLÍN

Volební štáb Petra Pavla v pražském Foru Karlín se začíná plnit příznivci generála ve výslužbě. Pozváno jich je kolem jednoho tisíce. Řada Pavlových podporovatelů zvolila outfit, kterému dominují flanelové košile. Generálův štáb tak začíná připomíbat mistrovství republiky v dřevorubectví. 

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 13:26

HYMNA NEBO KOTLÍKÁŘI? 

Pokud Petr Pavel volby vyhraje, zazní z podia česká hymna v podání zpěváka Ondřeje Rumla. V případě neúspěchu dojde na tesknou hymnu všech kotlíkářů, song Jednou budem dál. 

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 13:43

ČEKÁNÍ NA VELITELE 

Petr Pavel by měl do štábu v Karlíně dorazit v nejbližších minutách. Vchod do Fora Karlín je v obležení fotografů. 

Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 13:45

CELEBRITA GENERÁL

Petr Pavel dorazil do Fóra Karlín, kde má svoji volební základnu. Kolem něj je tlačenice novinářů a podporovatelů, jako když sem přijede nějaká hudební hvězda. Lidi, neblázněte!

Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 13:47

ČEKÁNÍ NA BABIŠE

Ve štábu Andreje Babiše na Chodově jsou zatím jen novináři, z VIP balkonu mezi ně sestoupil akorát Aleš Juchelka. Už teď je odevšad slyšet, že mezi novináři se Babišovi moc nefandí - můžu potvrdit slova Lenky Zlámalové, která Babiš citoval ve všech debatách. Atmosféra během sčítání může být zajímavá.

Pomáhá lídem, proto Babiš
Pomáhá lídem, proto Babiš
Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 13:50

JIŽNÍ ESKADRONA

"Jižní eskadrona zdraví generála Pavla" křičí jeden z podporovatelů když Petr Pavel, obklopený hroznem fotografů, vstoupil do hlavního sálu Fora Karlín. Následuje bouřlivý potlesk. Vzhledem k množství flanelu všude kolem mám stále intenzivnější pocit, že jsem zavítal na potlach trampské osady Ztracenka. Bude i táborák? 

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 14:01

PRAŽSKÁ KAVÁRNA VRACÍ ÚDER

V karlínském volebním štábu je k vidění i řada podporovatelů Petra Pavla z řad známých osobností. Je tu dokumentaristka Sommerová, herečka Kristýna Frejová, herec Vladimír Polívka či komplentní osazenstvo Mlýnské kavárny. Vidět to Václav Klaus, vyhlásí Karlínu válku. 

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 14:15

KDO POVEDE V PRVNÍCH MINUTÁCH? 

Čeká se na první výsledky. Vzhledem k tomu, že první dorazí výsledky z malých obcí, očekává se, že ze začátku bude ve vedení Andrej Babiš. 

Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 14:18

NA BABIŠE SI JEŠTĚ POČKÁME

Na projekci jsme před půl hodinou viděli příjezd Petra Pavla, u Andreje Babiše si asi počkáme dlouho. Šéf ANO má přijet až kolem páté hodiny, počká si na konečné výsledky.

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 14:20

GENERÁL VEDE

První zveřejněné výsledky přijalo publikum ve štábu Petra Pavla s potleskem. Generál při sečtení necelého procenta hlasů vede nad Andrejem Babišem. 

Jana Bendová
Jana Bendová
28. ledna 2023 · 14:32

MARCELA NENÍ U GRAFŮ VE STUDIU!

Volební jistoty se kácí, Marcela Augustová není v televizním studiu u grafů!

Petr Sokol
Petr Sokol
28. ledna 2023 · 14:32

GENERÁL VYHRAJE

V malých okrscích by měl vést teď Andrej Babiš s aspoň 55 procenty, pokud chce vyhrát. On ale má nyní jen přes 47%. Jestli se svět neotočí hlavou vzhůru a Praha drtivě nepodpoří Andreje Babišše, bude Petr Pavel prezidentem, a to s velkým náskokem...

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 14:35

BABIŠ ZAOSTÁVÁ

Pro Andreje Babiše to při deseti procentech sečtených hlasů nevypadá dobře. A to se ještě plně neprojevil efekt velkých měst, která při vysoké účasti většinově hlasovala pro Petra Pavla. 

Reflex
Reflex
28. ledna 2023 · 14:36

BABIŠOVI PŘÍZNIVCI NECESTUJÍ?

Při pohledu na volební výsledky v zahraničí to vypadá, že Babišovi příznivci necestují. Petr Pavel zatím přesvědčivě vede. Například v Barmě se ziskem 100% hlasů.

Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 14:40

ČEKÁNÍ POKRAČUJE

Při sečtení necelých 17% hlasů se může zdát, že je rozhodnuto. Na průběžné výsledky jsem se chtěl zeptat poslance Aleše Juchelky. “Já už jdu nahoru,” řekl a odešel do lóže Babišova týmu. Čekáme na další politiky ANO.

Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 14:41

NŮŽKY SE DÁL ROZEVÍRAJÍ

Po sečtení téměř 17 procent hlasů vede Petr Pavel s 53,76 procenta, Andrej Babiš má 46,23...

Jiří Štefek
Jiří Štefek
28. ledna 2023 · 14:41

VELKÉ PRACHY VE HŘE

Prezidentská volba roztočila nemalé peníze v kurzovém sázení na novou hlavu státu. Jeden tipující včera krátce před otevřením volebních místností vsadil na vítězství Petra Pavla 9,5 milionu korun. Andrej Babiš na sociálních sítích pro změnu uvedl, že si na sebe vsadil 1000 korun a vyzval k tomu i své příznivce s tím, že tak vyhrají 12 tisíc korun. Kdo se bude za chvíli více smát? Pravdou však, že volby vyhrotily nejen vztahy v rodinách, ale i rozproudily hazardní choutky české společnosti. A to i těch lidí, kteří příliš nesází.

Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 14:42

STAV PO PRVNÍ PĚTINĚ

Už je sečtená více než pětina okrsků, Petr Pavel vede s 53,74 procenta, Andrej Babiš zaostává s 46,25. A to ještě přijdou velká města....

Jana Bendová
Jana Bendová
28. ledna 2023 · 14:45

ZÁKLADNÍ BABIŠOVA OTÁZKA

Andrej Babiš si ve své politické kariéře neustále nahlas stěžuje, kdo všechno je proti němu. Položil si ale někdy jednoduchou otázku PROĆ?

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 14:48

MÍSTO ŽILETEK VÍTĚZNÁ NUDA

Předpovědi některých analytiků, že Česko má před sebou těsný prezidentský souboj, se nevyplnily. V zásadě už se hraje jen o to, s jak velkým náskokem Petr Pavel zvítězí. 

Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 14:51

PRAHA VS. BRUNTÁL

V Praze po sečtení zhruba desetiny hlasů drtivě vítězí Petr Pavel s více než 76 procenty. Ale například v takovém Bruntále, kde už je sečtena téměř polovina hlasů, má zase navrch Andrej Babiš s téměř 62 procenty. Jiný kraj, jiný mrav....

Petr Sokol
Petr Sokol
28. ledna 2023 · 14:52

ALOJZOV PRO GENERÁLA

Malá obec na Prostějovsku - Alojzov - hlásí vítězství pro Petra Pavla. Tradiční hanácký venkov, který vždy od roku 1990 tenduje k levici, tentokrát nepodržel Andreje Babiše. 

 

Jiří Štefek
Jiří Štefek
28. ledna 2023 · 14:52

MALÝ NEBO VELKÝ VÝPRASK?

Při průběžném sčítání okrsků „nepustil“ Petr Pavel Andreje Babiše ani jednou před sebe. Řečeno terminologií pro Formuli 1 Petr Pavel jede systém „start-cíl“. Skutečnost, že Babiš prohrává od samého začátku, kdy se počítají především méně lidnaté a venkovské okrsky, dává tušit, že Babiš dnes utrží velkou porážku. Nyní už se hraje jen o to, jak velký výprask utrží a zda získá alespoň 40 procent hlasů.

Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 14:55

PADNE MILION?

Otázky pro konec sčítání zní: přeskočí Petr Pavel 60 %? Vyhraje o víc než milion hlasů? A kolik ovládne krajů? O nic dalšího už najde.

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 14:56

KHAKI REPUBLIKA 

Česká televize zvolila ve své infografice pro Petra Pavla zelenou barvu, pro Andrej Babiše světle modrou. A pohled na mapu krajů napovídá, že republika se zbarvila do zelené. Skoro se chce říct do vojensky zelené...

Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 14:58

STAV O POLOČASE

Po prvním poločase zvyšuje Petr Pavel náskok. Po sečtení poloviny okrsků vede na Andrejem Babišem v poměru 55:45 procenta. To se bude Babišovi těžko dohánět. Ale nepředbíhejme...

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 15:03

POTLESK I PÍSKOT

Každé procento, kterým Petr Pavel zvyšuje náskok nad Andrejem Babišem, kvituje publikum v sále Fora Karlín s potleskem a pochvalným jásotem. Naopak, když se před chvílí objevila na velkoplošné obrazovce v záběrech České televize královna politického Instagramu Alena Schillerová, sálem znělo bučení a pískot. 

Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 15:09

ČEKÁNÍ NA BABIŠE A PLUNDRY

Tohle zbylo z rautu pro novináře u Andreje Babiše. Čekáme na plundry z Penamu pro naše lidi.

Občerstvení ve štábu Andreje Babiše
Občerstvení ve štábu Andreje Babiše
Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 15:10

ČEKÁNÍ NA BABIŠE... NA PLUNDRY... A NA VÝSLEDKY

V Babišových Průhonicích sčítání nějak vázne, na webu ČSÚ zatím svítí nula procent. V prvním kole tu vyhrál Petr Pavel s 48 procenty, Andrej Babiš měl jen necelých 27 procent...

Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 15:14

ZAČÍNÁ TO BÝT JASNÉ...

Více než tři čtvrtiny okrsků sečteny, Petr Pavel je už přes 56 procent.

Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 15:23

TMA U BABIŠE

Ve štábu Andreje Babiše se asi před 20 minutami vypla projekce výsledků, od té doby čísla nevidíme. Tak to přece jen bude napínavé!

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 15:34

ČESKO CHCE ZMĚNU

"Jsem ráda, že voliči jasně ukázali, že Česko chce změnu" říká z podia manažerka kampaně Petra Pavla Markéta Řeháková. Sálem se ozývá sborové skandování Prezident, Prezident! Pak už za obřího potlesku vstupuje na podium Petr Pavel.

Reflex
Reflex
28. ledna 2023 · 15:36

ZE ŠTÁBU PETRA PAVLA

 

Video placeholde
Atmosféra ve štábu Petra Pavla
Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 15:40

DŮSTOJNOST A POKORA, ŘÍKÁ PETR PAVEL

Za Petrem Pavlem svítí obří nápis Zvolený prezident. "Jsem rád, že zvítězily hodnoty jako důstojnost a pokora. Společenství České republiky je zraněné souběhem krizí i stylem politiky posledních let. To se musí změnit." Říká Petr Pavel. 

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 15:50

TAKŽE HYMNA

Zpěvák Ondřej Ruml zpívá státní hymnu a spolu s ním celý sál ve Foru Karlín. 

Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 15:54

TAK KDY?

Z VIP balkonku před chvílí shlédla Alena Schillerová, v lóži je i Radek Vondráček nebo Patrik Nacher. Mezi novináře už nějakou dobu žádný politik nepřišel. Brzy má přijet Babiš.

VIP lóže ve štábu Andreje Babiše
VIP lóže ve štábu Andreje Babiše
Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 15:58

REKORDMAN PAVEL

Petr Pavel získá hodně přes 3 miliony hlasů. Tolik v samostatném Česku žádná strana ani politik nikdy nedostal.

Jiří Štefek
Jiří Štefek
28. ledna 2023 · 16:09

SVĚDOMITÍ LYŽAŘI VOLIČI

Petr Pavel už pronesl svůj první projev jako zvolený prezident. Nicméně ve Špindlerově Mlýně, největším horském středisku České republiky, stále ještě (krátce před 16. hodinou) nemají sečtené hlasy. Vypadá to, že lyžaři a návštěvníci hor vzali svoji občanskou povinnost a právo více než vážně.

Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 16:11

„VLÁDNÍ“ ČLOVĚK NA HRADĚ?

Nejsem vládním kandidátem, zopakoval Petr Pavel po svém zvolení prezidentem. Nicméně podporu vládních stran měl, takže při troše zjednodušení se dá říct, že vládní tábor má nyní v rukách nejen obě komory parlamentu, ale bude mít i svého člověka na Pražském hradě. To je v novodobé české historii zcela ojedinělé.

Petr Pešek
Petr Pešek
28. ledna 2023 · 16:12

420 TISÍC VS. 1,3 MILIONU

Andrej Babiš "dojel" na to, že se mu nepodařilo získat dost hlasů od příznivců neúspěšných kandidátů z prvního kola. Polepšil si o více než 420 tisíc hlasů, zatímco Petr Pavel o více než 1,3 milionu.

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 16:13

TOTO SE NELÍBÍ UŽIVATELI VLADIMIR PUTIN

Na sociálních sítích představitelů tuzemské prokremelské scény a na profilech šéfů různých "vlasteneckých" divnostran vládne naprostá panika. "Tak a je to hajzlu. Teď už jsme definitivně kolonií USA", zní nejčastější názor. 

Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 16:19

„ZKUSTE ŽÍT BEZ BABIŠE"

Andrej Babiš gratuluje Petru Pavlovi. Vyzývá, aby lidi přestali napadat jeho voliče, kteří dle něj kvůli volbě přicházejí o práci.

„Pokud je někdo objektivní, tak viděl, jak to bylo na náměstí. Chci poprosit všechny voliče, aby přišli ve sněmovních volbách a dali nám tolik hlasů. Je to nová motivace.Zkuste žít bez Babiše. Přestaňte ráno vstávat s nenávistí proti Babišovi. Já tady budu dál pro lidi, určitě vám budeme pomáhat," řekl Babiš

Kryštof Pavelka
Kryštof Pavelka
28. ledna 2023 · 16:48

ČAPUTOVÁ VE ŠTÁBU 

Speciálním hostem ve štábu Petra Pavla byla prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová. Ocenila slušně vedenou kampaň a uvedla, že se těší na brzkou spolupráci. 

Petr Sokol
Petr Sokol
28. ledna 2023 · 16:54

OPRAVDOVÁ NEZVYKLOST

Budu v atmosféře téměř všeobecné euforie asi trochu divný, ale co, prosím, dělá hlava cizího státu v politickém volebním štábu v cizím státě? To je opravdu hodně, ale fakt hodně nezvyklé.

Jana Bendová
Jana Bendová
28. ledna 2023 · 17:00

KLID, KAVÁRNO

Poražený šéf hnutí ANO vyzval své podporovatele, aby přijali jeho prohru, zároveň poprosil Petra Pavla, aby vyzval své voliče k uklidnění emocí. Oni jsou ti povaleči z pražské kavárny totiž proslulí divočáci, že.

Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 17:03

NACHER: LIDÉ SE BÁLI ŘÍCT, ŽE VOLÍ BABIŠE

Pražský zastupitel a poslanec Patrik Nacher tento výsledek očekával. “Lidé se báli říct, že volí Andreje Babiše, ale nezaznamenal jsem, že by se někdo bál říct, že volí Petra Pavla,” řekl Reflexu a dodal, že si přeje zklidnění společnosti.

Petr Sokol
Petr Sokol
28. ledna 2023 · 17:18

BABIŠOVI ZBYLY JEN NEJPEVNĚJŠÍ BAŠTY

Vojenskou termonologií dnes bral Andrej Babiš poslední zbytky území. Nakonec prohrál nejenom tradičně anonistické Prostějovsko, ale o 15 hlasů i okres Šumperk. Stejně tak padlo velmi překvapivě i  Karlovarsko. Celkově Babiš zvítězil jen v 17 okresech, v 16 sudetských a na Přerovsku. Zvítězil v jediném krajském městě - v Ostravě, a jen ve třech krajích - v Ústeckém, Moravskoslezském a Karlovarském (tam jen s 50,99 %).

Petr Sokol
Petr Sokol
28. ledna 2023 · 17:22

ZEMANOVSKÝ MÝTUS O PRAZE JE FUČ

Náskok Petra Pavla je celkově takový, že by vyhrál i bez Prahy. Padá tak starý příběh Miloše Zemana, že Praha vždy skazí výsledky voleb zbytku republiky.

Pavel v hlavním městě vyhrál o 350 tisíc hlasů, ale celkově má náskok 950 tisíc!

Petr Sokol
Petr Sokol
28. ledna 2023 · 17:55

PADLA MORAVA

Že Petr Pavel vyhraje Prahu, bylo vlastně dopředu jasné, že ale předběhne Andreje Babiše i na Moravě se čekalo mnohem méně. Morava byla od časů, kdy ČSSD vedl Miloš Zeman, vždy doménou levice a později hnutí ANO. Teď zde ale AB prohrál poměrem 46,17 % ku 53,83 %. Teď zde ovšem zakladatel Agrofertu dokázal váítězit jen v sudetských a dřívě hornických oblastech a na Přerovsku. Zejména na Hané a na Zlínsku ho totiž tentokrát zradil jeho vždy silný venkov.

Reflex
Reflex
28. ledna 2023 · 17:59

SLAVÍ SE I V JIŽNÍ AFRICE

Video placeholde
Čeští rugbisté v jihoafrickém Durbanu oslavují vítězství Petra Pavla
Oliver Adámek
Oliver Adámek
28. ledna 2023 · 18:05

DÍK PORAŽENÝM Z PRVNÍHO KOLA

Petr Pavel před chvílí poděkoval za podporu Danuši Nerudové, Pavlu Fidcherovi a Marku Hilšerovi. Nutno říct, že zvlášť hlasitá podpora od Nerudové zřejmě zabrala.

Petr Pavel poděkoval Danuši Nerudové za podporu
Petr Pavel poděkoval Danuši Nerudové za podporu
Petr Sokol
Petr Sokol
28. ledna 2023 · 18:13

BABIŠ LOVIL ULOVENÉ, OSTATNÍ ROZMPUMPOVAL PROTI SOBĚ

Andrej Babiš prohrál na hlavu také proto, že po prvním kole zcela chybně zamířil finále své kampaně. Naháněl okamurovce, vrábelovce a skálovské komunisty. Mířil na ně dryáčnickou kampaní, která byla více proruská a strašící než vrcholné výkony SPD na tomto poli. Zřejmě nečetl volební mapu z prvního kola, protože jinak by věděl, že tyhle všechny už měl. Vykašlal se na politický střed a odrazování či přetahování voličů Danuše Nerudové a Pavla Fischera. Ty jen zmobilizoval svou kampaní mířenou na extrémní křídlo babišovsko-zemanovského voličského světa. V něm je teď kingem, ale vše ostatní prohrál. Katoličtí voliči vyslyšeli výzvy svých představených v čele s arcibiskupem Graubnerem a hlasovali pro Petra Pavla, jak ukazují výsledky z lidoveckých bašt na Moravě. Stejně tak nečekaní voliči Danuše Nerudové, zřejmě ženy z vnitřních periférií jako je Jevíčko na česko-moravském pomezí, hlasovali stejně.

Reflex
Reflex
28. ledna 2023 · 20:19

ONLINE PŘENOS Z DRUHÉHO KOLA PREZIDENTSKÝCH VOLEB DNES KONČÍ. DĚKUJEME ZA POZORNOST.