Záda paní Zemanové. Zdobí je tetuáž?

Záda paní Zemanové. Zdobí je tetuáž? Zdroj: ČT 168 hodin

Tetovaná Zemanová? První dáma konečně něčím zaujala!

Problém novinářek ženských časopisů i novinářů bulváru se zdá být vyřešen. Kolegové z titulů tohoto typu před sebou zatím měli opravdový oříšek: Najít téma, na které by se dalo psát o staronové první dámě, paní Ivaně Zemanové. A fakt to nešlo. Analyticko-syntetické oddělení našeho časopisu nyní přináší v historii vůbec první pikantní novinku o současné první dámě. 

Jedním z volebních trumfů Miloše Zemana byla neoddiskutovatelně jeho manželka. Volební preference samozřejmě nejsou racionální, dokonce i u těch nejinteligentnějších voličů hraje sympatičnost a šarm kandidáta stejně velkou roli jako jeho politický program. U méně inteligentních, méně vzdělaných a méně v realitě orientovaných spoluobčanů pak nehraje ve volebním chování racio a program skoro žádnou roli a rozhodují zcela dominantně osobní iracionální sympatie ke kandidátovi. A jedním z nejdůležitějších momentů, které mohou vyvolat sympatii k nějakému člověku, je jeho podobnost s námi samotnými.

Čím víc je mi někdo podobnější, tím je mi od pohledu milejší – a názor mohu celkem těžko změnit i poté, co mne podobný člověk nějak odrbal. Podvědomí totiž hraje v našem chování klíčovou roli, a tak podvědomě generované sympatie na základě osobní podobnosti budou mít tak velkou sílu, že budeme potřebovat opakovanou negativní osobní zkušenost s tím člověkem, abychom ho přestali mít rádi. Když je nám někdo podobný, tak to pro nevědomí prostě hodně znamená. A tímto mechanismem přilákala k volbám paní Zemanová možná sto tisíc voliček, které by jinak vůbec volit nešly. Je jim totiž dokonale podobná.

Nic zajímavého...

Nejedná se o specifikum českého národa, jde o celoevropský a možná celosvětový fenomén. Ale starší ženy z lidu to tak prostě mají: Nedá se na nich najít nic, ale opravdu vůbec nic zajímavého. Snad že dobře vaří, ale i v oblasti gastronomie taková většinová žena z lidu nezaujme ničím jiným než výborně upečenou vepřovou pečení s doma dělanými houskovými knedlíky.


Vše o prezidentských volbách čtěte zde >>>


A přesně takovou ženu paní Zemanová ztělesňuje, mohla by ženu z lidu hrát v televizním seriálu a byla by přesvědčivější než Jiřina Švorcová v roli Ženy za pultem, jednom z nejodpudivějších normalizačních propagandistických televizních seriálů.

Kérka na lopatce?

Analytické oddělení naší redakce v pondělí večer zaznamenalo zajímavý detail, který na paní Zemanové zachytila kamera České televize těsně po volbách. V pořadu 168 hodin pak tento záběr ČT odvysílala a v naší redakci nastalo rušno. Věc totiž převzalo syntetické oddělení a došlo k závěru, že to, co kouká na zádech na pravé lopatce paní Zemanové zpod šatů, opravdu vypadá jako tetování.

Není sice poznat, co je vytetováno, nemáme fotografii, jen neostrý obrázek z videa ČT, ale jako tetuáž to fakt působí. V krajním a ne moc pravděpodobném případě by ale možná mohlo jít i o náplast. A tak jsem se pokusil zjistit pravdu o zádech paní Zemanové od muže, který je za poskytování informací o panu prezidentovi placen z daní.

Mlčící mluvčí

Ihned jak jsme ve večerních hodinách informaci zaznamenali a vyhodnotili, jsem zatelefonoval Jiřímu Ovčáčkovi na jeho telefonní číslo, které zveřejňuje na hradním serveru. Bylo to někdy po devatenácté hodině, to jest v době, kdy by měl být tiskový mluvčí prezidenta na příjmu. Asi byl, ale pro někoho jiného – až do tři čtvrtě na osm měl obsazeno. V 19.48 jsem mu poslal na ten telefon svůj dotaz esemeskou, ale nedočkal jsem se odpovědi. Pak jsem jej každou půlhodinu prozváněl až do jedenácté v noci a měl obsazeno pořád. Asi ještě trpěl iontovou nerovnováhou z oslavy vítězství svého šéfa.

Každopádně do jedenácté se nám nepodařilo s Jiřím Ovčáčkem spojit, nebyl v provozu a telefon byl stále obsazený. Takže konečnou odpověď snad dostaneme zítra. Její zveřejnění je totiž v národním zájmu. Považuji za zcela klíčové, aby manželka Miloše Zemana byla transparentní stejně jako financování jeho volební kampaně. A tak prosím pana Ovčáčka, aby co nejrychleji informoval veřejnost, jestli jde o tetuáž, a pokud ano, tak i co tam má první dáma vykérované. Jestli čínského draka, nebo srp a kladivo.