Jiří "Ďábloš" Drahoš

Jiří "Ďábloš" Drahoš Zdroj: Facebook

Drahoš je Ďábloš a Češi jsou smějící se bestie!

Jak si laskavý čtenář jistě všiml, zemančíci s podporou proruských serverů už první večer po volbách zahájili masovou internetovou kampaň k dehonestaci Jiřího Drahoše. A český národ, citlivý na manipulace a propagandu, která z protidrahošovské kampaně čiší, začal antikampaň masivně zesměšňovat. Holt Češi jsou smějící se bestie...

Je téměř vyloučeno, abyste protidrahošovskou kampaň po prvním kole prezidentských voleb nezaznamenali. Asi každý uživatel Internetu narazil buď na webu, na nějakém proruském serveru, anebo na Facebooku na intenzivní dezinformační tažení proti prezidentskému kandidátovi Jiřímu Drahošovi. Obvinění, která na něj zemančíci s podporou proruských serverů vytáhli, jsou mnohočetná a odpuzující. Podle anonymních autorů propagandistických letáků je Drahoš agent StB, zednář, templář, iluminát, homosexuál, pedofil, agent Islámského státu a vůbec je všeobecně fuj.

Na rozdíl od Miloše Zemana nemá Jiří Drahoš skalní fanoušky, kteří by mu odpustili, i kdyby žral děti a zneužíval psy. Zato velké procento Čechů je citlivé na jakoukoliv propagandu. A poznají ji na sto honů – komunistická totalita není tak daleko, abychom si alespoň my starší nevzpomínali na sovětskou a komunistickou propagandu, a byli jsme na ni opravdu choulostiví. A na to skalní příznivci Zemana (kteří protidrahošovskou kampaň šíří) trochu pozapomněli. Takže jak opravdu přitlačili na pilu s tím, aby Drahoše dehonestovali, tak se jim mimoděk podařilo skutečně nas*at početnou množinu občanů, kteří nejsou zvědaví na pokyny, jak mají myslet.

Občané zesměšňují protidrahošovskou kampaňObčané zesměšňují protidrahošovskou kampaň|Facebook.com

Spousta lidí – i když třeba ani nebyli nějakými Drahošovými fanoušky – dostala vztek, když viděli, jaké z nich prozemanovská a protidrahošovská kampaň dělá voly. A tak zcela spontánně, řekl bych dokonce „zdola“, přichází na Internetu masivní odpověď občanů na tu propagandu naštvaných. A tou odpovědí je pro český národ typická sranda. Proto se už někdy od pondělka Internet plní nejen štvavou propagandou zemančíků, ale také vtipy, které si z té propagandy občané dělají. Těch vtipů je moc. Nejen Drahoš vymalovaný jako upír, jak vidíme na úvodní fotografii. Mnohem vtipnější je leták, který paroduje obvinění na Drahoše nakládaná. Cituji namátkou:

– Jako předseda Akademie věd navrhnul využití krevní plazmy v elektrotechnickém průmyslu;

– Byl svolavatelem demonstrace v roce 1989 za odsun Indiánů do rezervací;

– Je členem Říšského spolku, který se výraznou měrou snaží o odtajnění přísně tajné informace, že druhou světovou válku vyhrál Hitler;

– Schvaluje kolonizaci planety mimozemšťany;

– Je pro zákaz močení žen užívajících hormonální antikoncepci do odpadních kanalizací. Povoluje pouze vyprazdňování ve stepích.

Citace jsou natolik vtipné, že vážně zpochybňuji úplnou střízlivost jejich autorů. A jistá novinářská řevnivost mi velí, abych přidal svou trošku do mlýna: Takže vážení, už podle jména pana Drahoše je zřejmé, že po jeho zvolení by zcela jistě došlo ke zdražení základních potravin, jako je pivo a rum. Proto vyzývám všechny české národovce: Řekněte NE Drahošovi a volte Levňoše!