Video placeholde

Ústavní právník zkoušel uchazeče o Hrad: Drahoše s Horáčkem nachytal, bodoval Fischer

Superdebata kandidátů na prezidenta přinesla ve studiu Blesku řadu vážných témat. Včetně amnestie vyhlášené exprezidentem Václavem Klausem. Ten se za ni dostal pod palbu kritiky. Jak si uchazeči o Hrad poradili s otázkami na prezidentské pravomoci vycházející z ústavy? Podívejte se!

Osmička kandidátů ve složení Mirek Topolánek, Vratislav Kulhánek, Michal Horáček, Marek Hilšer, Pavel Fischer, Jiří Hynek, Jiří Drahoš a Petr Hannig odpovídala však také na dotazy v testu ze znalostí Ústavy ČR. Jejich odpovědi kontroloval a hodnotil odborník na slovo vzatý – ústavní právník Jan Kudrna. Jak si jednotliví uchazeči o Hrad vedli? To zjistíte ve videu!

V lednu se konají prezidentské volby. Pokud ještě nevíte, koho volit, vypočítejte si svého kandidáta v naší volební kalkulačce. Více o kandidátech se dozvíte v našem přehledu. Na webu Reflexu najdete také základní informace o volbách. O tom, kdo má šanci na postup do druhého kola, si uděláte předstvu pohledem na volební preference v průzkumech veřejného mínění.

Celou prezidentskou superdebatu najdete ZDE >>>