Video placeholde

Miliony lidí získají práci a budeme nejlepší zemí na světě! Trumpův vítězný projev s českými titulky

Agentura AP ho právě označila za vítěze voleb a jeho mobil rozezvučil příchozí hovor od Hillary Clintonové. Budoucí americký prezident Donald Trump přijal gratulaci od své sokyně a vystoupil před dav příznivců s prvním povolebním projevem. Podívejte se na video s českými titulky.

Trump začal projev smířlivě. Demokratické kandidátce Hillary Clintonové poděkoval za roky služby vlasti a za tvrdou kampaň, kterou proti němu vedla. Pak vyzval volbami rozdělenou zemi, aby se spojila. Nyní je čas, aby demokraté, republikáni i nezávislí opět táhli za jeden provaz. Donald Trump chce být totiž prezidentem všech Američanů.

V roli prezidenta chce navázat na svůj život úspěšného podnikatele. Svůj hlavní úkol vidí v tom, aby objevil skrytý potenciál celé země a pomohl ho naplnit. Lidé dostanou příležitost ukázat a uplatnit své přednosti. Bude prezidentem, který slyší potřeby lidu a chce, aby taková byla i vláda. 

Vybudujeme nejsilnější ekonomiku na světě a snížíme nezaměstnanost

Ve svém projevu dále řekl, že jeho tým má skvělý ekonomický plán, jak udělat z USA nejmocnější zemi světa. Chce obnovit americký sen a znovuvybudovat infrastrukturu. Právě stavební práce zaměstnají miliony lidí po celých Spojených státech a nastartují ekonomiku.

Amerika se podle něj musí naučit znovu odvážně snít. Žádná výzva není nepřekonatelná, žádný cíl není nedosažitelný.  A Trump chce dle svých slov snít o krásných a velikých věcech. 

Úspěšná kampaň je pouze začátek revolučního hnutí

V závěru proslovu Trump poděkoval za podporu svému týmu, rodině a všem voličům. Svůj úspěch ve volbách považuje za historickou událost, kterou nyní hodlá podpořit svými činy. Kampaň se sloganem Make America Great Again označil za pouhý začátek velkého hnutí, za kterým stojí miliony tvrdě pracujících Američanů a které dosáhne historických věcí.

Slíbil, že své voliče nezklame a bude prezidentem, na kterého mohou být hrdí i za rok, za dva nebo dokonce za osm let, v případě jeho znovuzvolení. Dnešek je pro něj úžasným dnem, který zakončil pro něj již typickou větou „miluji svoji zemi“.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH V USA >>>