Video placeholde
Orkán potrápil i vesničku Kuničky na Blanensku.
Orkán potrápil i vesničku Kuničky na Blanensku.
Pražští hasiči pomáhali odklízet vyvrácené stromy (11.2.2020)
Pražští hasiči pomáhali odklízet vyvrácené stromy (11.2.2020)
V souvislosti s větrným počasí zasahovali hasiči 11. února 2020 na náměstí T. G. Masaryka ve Zlíně, kde vzrostlý strom spadl na zaparkovanou dodávku.
31
Fotogalerie

Když stromy padají jako sirky. Video ukazuje, jak čeští hasiči jen o pár minut unikli pádu několik kmenů

Hodně velké štěstí měla skupinka dobrovolných hasičů z Protivanova u Prostějova, když odstraňovala následky bouře Sabine. Jen pár minut poté, co rozřezali a odklidili popadané kmeny z cesty, se na místo, kde stáli, zřítily další stromy. Jejich počínání i mocnou sílu přírody zachytila palubní kamera na jejich autě. Podívejte se!

Video vzniklo v pondělí 10. února, tedy v den, kdy bouře Sabine řádila v Česku nejvíc. Skupinka dobrovolných hasičů z Protivanova rozřezává a odklízí stromy, poté se přesouvá do auta. V tu chvíli jim okolní les začne doslova padat na hlavu. Pod silou větru se skácí hned několik vzrostlých stromů do míst, kde ještě před chvilkou stáli.

„Pořezat strom umí každej druhej. To napadne hodně lidí, když nás vidí vyjíždět na výjezd ve větru. Že jsou to ale vůbec pro nás nejrizikovější zásahy, kde se pohybujeme v hodně nebezpečném prostředí, kde ani nemůžeme ovlivnit, co bude následovat, to už si moc lidí neuvědomí. Příroda je prostě mocná. Štěstí? Náhoda? Vyšší moc? Tady hrály roli i zkušenosti a rozvaha, ale náš anděl strážný se určitě dost zapotil, aby Sabinu udržel na uzdě, dokud nebudeme v bezpečí,“ komentují samotní hasiči video, které nahráli na svůj Facebook ve středu.

Krátký klip se stal senzací a za necelý jeden den má přes sto tisíc zhlédnutí. Na nejděsivější scénu se podívejte ve videu v úvodu článku.