Video placeholde

Andělský hlas z metra – Bezdomovkyni ze Spojených států nyní obdivují miliony lidí po celém světě

Záznam pořídil strážník losangeleské policie, neboť ho zaujal zpěv a krásný hlas bezdomovkyně. Video bylo poté sdíleno na oficiálním twitterovém účtu losangeleského policejního oddělení (LAPD) a rychle se začalo virálně šířit. Nedávno ještě neznámá žena je nyní miláčkem médií a má před sebou zářivou budoucnost v podobě nahrávací smlouvy.

Policejní velitelství sdílelo na Twitteru video s popiskem: 4 miliony lidí nazývá LA domovem, 4 miliony příběhů. 4 miliony hlasů... Někdy se prostě musíte zastavit a jeden si poslechnout, abyste slyšeli něco nádherného.

Vlastníkem onoho obdivovaného hlasu je 52letá Emily Zamourka, ruská imigrantka, které do Los Angeles přišla se snem stát se zpěvačkou, ale po ztrátě zdroje obživy a nedávném onemocnění přišla o domov a žije na ulici. Emily ve videu pěje italskou árii O mio babbino caro z opery Gianni Schicchi Giacoma Pucciniho.

„Víte, proč zpívám právě v metru? Protože to zní úžasně,“ říká Emily Zamourka s úsměvem.

Emily žije ve Spojených státech již 24 let a živila se výukou hry na housle a na klavír. V posledních letech ji ale potkaly zdravotní problémy, kvůli kterým nakonec skončila na ulici. Kvůli závažnému onemocnění a nákladům na jeho léčbu přišla o mnoho peněz. Jediné, co jí zůstalo, byly cenné housle, kterými si jako pouliční umělkyně vydělávala. Housle, které podle Emily původně stály 10 tisíc dolarů jí ale byly odcizeny a jediný hudební nástroj, který jí zůstal, byl její hlas.

Nyní ale Emily čekají lepší zítřky, neboť díky mediálnímu zájmu přitáhla i pozornost renomovaného hudebního producenta Joela Diamonda, který jí nabídl nahrávací smlouvu. Veřejná internetová sbírka založená pro Emily a její bydlení již od zveřejnění videa vybrala přes 100 tisíc amerických dolarů. Smutný životní příběh se tedy pomalu, ale jistě mění v potencionální happy-end.