Video placeholde

Šílený vozík v akci. Přístroj na letišti se „zbláznil“, srážce s letadlem zabránil pohotový zaměstnanec

Na první pohled bizarní, na ten druhý hodně nebezpečnou scénu natočili na mobil cestující na letišti v americkém Chicagu. Porouchaný cateringový vozík se sám roztočil do neuvěřitelných obrátek a ohrožoval nejen okolní letištní personál, ale i nedaleko stojící letadlo. Situaci naštěstí vyřešil jeden ze zaměstnanců letištní dráhy, a to hodně pohotovým a originálním způsobem. Podívejte se na video v úvodu článku.

Celý incident se stal v pondělí na mezinárodním letišti O'Hare v Chicagu. Cateringový vozík, který měl dopravit jídlo do letadla společnosti American Airlines, se „zbláznil“. Podle očitých svědků to způsobila jedna z lahví vody, která vypadla tak nešťastně, že zablokovala plynový pedál, a vozík se tak roztočil do nepředvídatelných spirál.

Jeho řádění ukončil až jeden ze zaměstnanců letištní dráhy, který do vozíku najel dalším vozidlem. Díky tomu zabránil srážce s přistaveným letadlem a ani nikdo z okolo stojících nepřišel k úhoně. Letadlo na odletu nabralo pouze 10 minut zpoždění a American Airlines nyní celý incident vyšetřují.