Video placeholde

Kubera: Sexuální násilí zneužívají „ultrafeministky“, příběhům nevěřím, chtěly se dostat k filmu a držely

Moderní trendy? S tím za Jaroslavem Kuberou nechoďte. Senátor a teplický starosta je na své konzervativní názory pyšný. Dokládá to i činy, kdy si po 50 letech znovu bere svou manželku. Zároveň ale provokuje, prý proto, aby se nezbláznil. Dopady svých slov, třeba o sexuálním zneužívání, příliš neřeší. Jde prý o nadsázku, a navíc to podle něj není tak velký problém, jak se někdy tvrdí.

Jaroslav Kubera totiž nevěří statistikám o sexuálním obtěžování a sexuálním násilí. Problém je podle něj úmyslně nadsazený, aby se na něm živily "ultrafeministky". Zmiňuje přitom, že mu spíš vadí vegani, kteří třeba útočí na řeznictví. A dodává, že nebezpečnost je vlastně podobná a že nucení k veganství je srovnatelné s fyzickým násilím. Senátor nevěří ani příběhům některých žen. Říkají je podle něj proto, že to je moderní, a celá věc se prý zvrhla.

Je tedy vůbec problém postavení žen v Česku? Podle Kubery ne. Nerovnost je prý uměle vytvořená kontrukce. Studii, která problém v Česku zkoumala, odmítá jako nejspíš zaplacenou. I nerovnost mužů a žen je podle něj móda. Schopné ženy se prý prosadí samy, pokud o to tedy budou mít zájem.

Klíčový je naopak podle Kubery boj proti regulacím a byrokracii. Je to prý jeho doživotní poslání a důvod, proč znovu kandiduje do Senátu. Problém přitom nevidí v Evropské unii, ale v českých zákonodárcích, kteří jsou často horší než Brusel. Lisabonskou smlouvu ale označuje za to vůbec nejhorší, co kdy Senátem prošlo.

Proč je podle Jaroslava Kubery zbytečné bojovat proti globálnímu oteplování? Vadí mu názory Václava Klause mladšího? Jak to mají s rovností žen a mužů v Teplicích? A jak je na tom se svojí sexuální výkonností?