Video placeholde

Karel a Karel Heřmánkovi. Dělí je 41 let a oba skáčou radostí!

Otec a syn. Karel Heřmánek a Karel Heřmánek mladší. Dělí je 41 let a kromě pevného rodinného pouta spojuje herecká profese. Sešli se při rozhovoru a focení na titulní stranu přílohy Excellent, kterou najdete v Reflexu číslo 11. Při práci vidíte i fotografku Reflexu Thao.   

Karel Heřmánek mladší se před pěti lety dostal na legendární hereckou školu Lee Strasberg Theatre and Film Institute v New Yorku, což byl od malička jeho sen. A i když je jeho profesionální cesta teprve na začátku, je rád, že v New Yorku nikoho nezajímá jméno Heřmánek, ani fakt, že jeho slavný otec vlastní kdesi v Evropě soukromé divadlo.

Karel Heřmánek starší takovou šanci, tedy zkusit si síly v zahraničí, nikdy neměl. Měl ovšem, i když 70. léta byla ve své totalitě neúprosná, obrovské herecké štěstí – v každém angažmá, v němž se ocitl, se dělalo vynikající generační divadlo. Už při JAMU, a těsně po ní, byl krátce v brněnském Divadle Na provázku, herecké ostruhy pak získal v ústeckém Činoherním klubu, nezapomenutelnou éru zažil v pražském Divadle Na zábradlí pod vedením režiséra Evalda Schorma. Hned po roce 1989 se vrhl na soukromé podnikání - Divadlo Bez zábradlí založil se svou manželku, moderátorkou Hanou Heřmánkovou, v roce 1990. Ve stejném roce se narodil i jejich první syn Karel.

Co oba herce na sobě štve, co by se syn chtěl naučit od otce a otec od syna? A zůstane Karel Heřmánek mladší nakonec v USA, nebo se vydá po otcových stopách v Česku?

Čtěte v profilovém dvourozhovoru v příloze Excellent v Reflexu, který vychází 15. března 2018.