Video placeholde

Má Miloš Zeman rakovinu? Nic jsem v dokumentaci z vyšetření nenašel, řekl onkolog

Onkolog Luboš Petruželka vyšetřil Miloše Zemana poté, co se na veřejnosti začaly objevovat spekulace o tom, že trpí rakovinou a nemá velké šance na přežití. Na úterní tiskové konference lékaři vystoupili a všechny spekulace o vážném stavu Miloše Zemana ukončili. Řekli, že prezident rakovinu nemá. Poslechněte si to.

Zeman je pod pravidelnou kontrolou lékařů, upozornil šéf Zemanova koncilia Holcát. „Je to asi běžný, normální stav,“ míní exministr. Holcát však uvedl, že je důležité, aby lidé věděli o prezidentově stavu. „Víte, že zazněly určité zprávy, které vůbec nejsou podloženy lékařskými fakty a jsou nepravdivé. Víte, že stav pana prezidenta je velmi dobrý,“říkal Holcát s narážkou na zvěsti o Zemanově údajné rakovině.

Loni v listopadu se totiž na objevily spekulace o tom, že prezident trpí rakovinou, napsal to na sociálních sítích brněnský politik Svatopluk Bartík. Hrad to rázně odmítl a argumentoval mimo jiné tím, že Zeman v září 2017 podstoupil preventivní prohlídku na počítačovém tomografu, která neodhalila žádný problém, o kterém by se nevědělo. Bartík sice své tvrzení brzy stáhl, Zeman nicméně oznámil, že na něm bude požadovat omluvu a pět milionů korun.

Zprávy ze Zemanových vyšetření četl i odborník, který není součástí konzilia. „Nenalezl jsem žádné známky ve smyslu onkologického pohledu na přítomnost onkologického onemocnění,“ říkal dnes profesor onkologie Luboš Petruželka.

Více se dočtete ZDE >>>