Video placeholde

Loučení malého Mozarta: Tomáš Rosický oznámil konec profesionální kariéry

Velká hvězda se loučí! „Po dlouhém uvažování jsem se rozhodl, že končím svojí profesionální kariéru,“ sdělil Tomáš Rosický na mimořádné tiskové konferenci na Spartě, kam se vrátil na začátku minulé sezony. I při posledním angažmá ho provázely zdravotní problémy. „Moje tělo dlouho říkalo, že už nechce pokračovat. Já to tahal vždy hlavou, i když to bylo i přes závit. Nyní mi ale vypnula i mysl a nemá cenu pokračovat. Teď už nemám na hřišti ani co nabídnout,“ zdůvodnil, proč už se na hřiště nevrátí.

Když dokončil odpověď na poslední otázku, odměnil Rosického dlouhý potlesk v tiskovém středisku. Emotivnímu momentu přihlíželi jeho rodiče, manželka Radka a syn Tomáš.

Jeden z nejúspěšnějších českých fotbalistů v historii se zapsal do myslí fanoušků jako vyhlášený režisér hry. V zahraničí působil nejdřív Dortmundu, s nímž získal bundesligový titul, deset let pak strávil v nabitém kádru Arsenalu, podílel se na řadě úspěchů české reprezentace. Kdyby ho nepřibrzdila řada vážných zranění, mohla být jeho kariéra ještě zářivější.

Další informace a videa najdete na webu iSport.cz >>>