Video placeholde

Nejtěžší Vánoce jsou vždy po smrti nejbližších. Podívejte se na nejdojemnější letošní reklamu

Kolem Vánoc jsme zvyklí vídat spoty plné veselých dětských tváří, plyšových zvířátek a humorných scének. O to více vyčnívá reklama #FirstChristmas pro společnost Shooting Star Chase, která se zabývá dětskou paliativní péčí a provozuje hospice pro nejmenší pacienty. Video totiž ukazuje rodiče a to, jak prožívají první Vánoce poté, co jim zemře dítě. 

Děj spotu je založen na skutečném příběhu rodiny Bakerových z anglického hrabství Surrey, kteří přišli v roce 2011 o svého malého syna Matthiase kvůli rakovině. Sledujeme proto truchlící rodinu – otce, matku i sestru. Všichni se ale nakonec semknou a přečkají bolestivé období společně.

Skutečný malý Matthias trávil poslední chvíle života právě v hospicu Shooting Star Chase a v kruhu svých nejbližších. Zemřel den před Štědrým dnem, 23. prosince 2011. Po šesti letech se rodina rozhodla tento hospic podpořit tím, že do reklamy propůjčila skutečné fotografie jejich syna. Tím se podělila o svůj příběh a podpořila další rodiny, které si podobně těžkým obdobím procházejí.

„Doufám, že toto video pomůže zvýšit povědomí o rodinách, které se snaží překonat náročné období po ztrátě svých nejbližších. Ukazuje, že i přes všechnu tu bolest, kterou každý z nás zažíval, bylo nejdůležitější se semknout a jen tak zahnat onu neutuchající bolest. Snad jim náš příběh dodá odvahu a naději,“ říká Rosie Bakerová. 

Co na video říkáte? Dejte nám vědět do komentářů.