Video placeholde

Horáková jde nezadržitelně na popravu. Film Milada se představuje v první delší ukázce

Velice silné záběry ze života velice silné ženy odhaluje teaser na film Milada Davida Mrnky. Snímek mapující život nacisty i komunisty mučené Milady Horákové uvádí úryvek z dopisu dceři. Zatímco v první krátké ukázce, kterou tvůrci vypustili, jsme byli svědky pouze psaní, nyní slyšíme konkrétní slova. A jde o opravdu mrazivé vyprávění. Podívejte se.

Takhle mrazivou ukázku aby český film pohledal. Zatímco drtivá většina tuzemské kinematografické produkce se spokojí s nelogickým sestřihem nejlepších scén či sérií „hlášek“, Mrnka jde při propagaci svého životního díla až na dřeň. V jedné minutě prolétne životem ženy, pro kterou si osud přichystal jeden z nejtěžších údělů

V hlavní roli se představí hollywoodská hvězda izraelského původu Ayelet Zurer, která si zahrála ve filmech Mnichov, Andělé a démoni či Muž z oceli. V dalších rolích se objeví Taťjana Medvecká, Vica Kerekes, Vladimír Javorský, Hana Vagnerová, Alena Mihulová i Aňa Geislerová.

Film vstoupí do kin 2. listopadu 2017 a já se opět přimlouvám za to, aby byl promítán na příštím sjezdu KSČM několikrát za sebou a aby byly v sále zamčené dveře, členové strany přilepeni k židlím a oči jim drželo otevřené udělátko z Mechanického pomeranče Stanleyho Kubricka.