Video placeholde

Souboj pod hladinou. Potápěč natočil, jak na něj zaútočil třímetrový žralok

Chladnou hlavu a pořádnou dávku duchapřítomnosti předvedl Američan Parker Simpson, který se minulý víkend ocitl v nebezpečí života. Během lovu ryb harpunou na něj i jeho kamaráda zaútočil téměř třímetrový žralok, který měl spadeno na jejich rybí úlovky. Z děsivého souboje si Parker odnesl prokousnutou nohu s poraněnou podkolení tepnou a video, které jen tak někdo nemá. Podívejte se!

Vše se seběhne velice rychle. Parker se kamarádu Justinovi chlubí čerstvým úlovkem. Během pár sekund k nim připlave žralok a následuje dramatický souboj ve zpěněné vodě. Potápěč reaguje rychle. Okamžitě pouští ulovené ryby, nenabitou harpunu a snaží se kopáním i pěstmi žraloka odehnat. Za chvilku je po všem. Predátor mizí a Parker kontroluje škody.

Rozkousané ploutve a prokousnutá holeň jsou výsledkem jeho životního zápasu. Duchapřítomně ještě křikne na parťáka, aby sebral jeho harpunu, a zamíří k lodi, kde mu další lidé zastaví krvácení. I přes prokázání výjimečně chladných nervů ztratil Parker litr krve a měl veliké štěstí, že se žralok nevrátil k dalšímu útoku.