Ovčáček udělal Drahošovi skvělou reklamu, tvrdí komentátor Pečinka

Když prezident Miloš Zeman při oznamování své další kandidatury řekl, že nepovede negativní kampaň, mnohé to překvapilo. Pár dní po Zemanovi slíbil to samé Jiří Ovčáček. Hradnímu mluvčímu to ale vydrželo jen několik dní. Po oznámení kandidatury se na svém twitteru několikrát opřel do Jiřího Drahoše. A podle komentátora Reflexu Bohumila Pečinky tím bývalému šéfovi Akademie věd České republiky výborně posloužil.

Podle Pečinky Ovčáček své účinkování na Hradě posunul do oficiálně neexistující roviny. „To už není mluvčí. Já říkám, že je viceprezident, protože on už nevyjadřuje názory mluvčího. On šel výrazně dál,“ řekl v rozhovoru s Pavlem Štruncem Pečinka.

Ovčáček na svém twitteru minulý týden Drahoše nazval „kývalem“ nebo „fíkusem“. On sám následně řekl, že nešlo o kritiku. Samotný Drahoš řekl, že ho ignoruje.

Neignorovala ho ale média, Ovčáčkovy výpady se dostaly do popředí na všech významných zpravodajských webech. Podle Pečinky tím hradní mluvčí prezidentovi moc nepomohl. „Když jsem viděl, co Jiří Ovčáček způsobil, tedy, že druhý den ve všech médiích byl velký prezident republiky a vedle velký Jiří Drahoš, tak jsem si říkal, že volební štáb pana Drahoše by měl poslat nějaký velký dárek na Pražský hrad panu Ovčáčkovi.“

Jak moc se Hrad obává Jiřího Drahoše? A jak prezidentskou volbu ovlivní zdraví Miloše Zemana? Celý rozhovor s Bohumilem Pečinkou sledujte už zítra na Info.cz a Reflex.cz