Video placeholde

Vánoční reklamy jsou tady! Podívejte se na tři nejlepší sváteční spoty plné zvířátek, dětí a vojáků

Jak poznáte, že se Vánoce blíží? Supermarkety vám nenapovědí, protože ty se do ozdob halí už koncem léta, a na první sníh se většinou také nedá spolehnout. Jedinou jistotou jsou televizní reklamy. Slavné značky se v polovině listopadu vytasí se svými svátečními trumfy a pozvolna v nás budují představu, že letos nákup dárku na 23. prosince rozhodně nechávat nemáme. A nekorunovaným králem vánočních televizních reklam je obchodní dům John Lewis, jehož upoutávky jsou vyhlášené.

I když letos sníh dorazil ještě v předvečer svatého Martina, většinou nám blížící se vánoční svátky oznámí televize. Kromě fádních poutáků na předvánoční slevy se ale objeví i reklamní klenoty, jež mají poutavý příběh, dojmou, rozesmějí či jen zahřejí u srdíčka. Zkrátka ve vás chtíce nechtíce nastartují pravou vánoční náladu.

Pravidelným každoročním katalyzátorem emocí je britský obchodní řetězec John Lewis, jehož vánoční reklamy jsou vyhlášené a lidé po celém světě na ně každý rok netrpělivě čekají. Letos jde o příběh zvířátek, která objevila smontovanou trampolínu a vesele na ní dovádějí. I když má video opět vánoční atmosféru, skvělou animaci a párkrát se u něj pousmějete, žádná velká pecka to není. Tento příběh zkrátka skončí v zapomnění, a proto jsme se vám rozhodli naservírovat trojici těch nejlepších vánočních reklam z minulosti!

3. místo - Kofola a "velký žahnutý žuby nahoru"

První spot ohlašuje příchod Vánoc do Česka už více než 10 let. I když máme v redakci na tuto reklamu trochu averzi, mezi fanoušky kofoly se stále jedná o nejpopulárnější video. I proto ho firma nasazuje každý rok.

Video placeholde
Vánoční reklama na Kofolu se vysílá už přes 10 let • YouTube.com

2. místo - John Lewis a zvířátko, které nikdy nevidělo Vánoce

Jednoznačně nejlepší reklama, kterou tým Johna Lewise představil. V roce 2013 se vytasili s příběhem o tom, jak se zvířátka spojí, aby pomohla medvědovi překonat zimní spánek a dopřát mu poprvé v životě Vánoce. Vtipná pointa a přímo koňská dávka emocí.

Video placeholde
Vánoční reklama Johna Lewise 2013 • YouTube.com

1. místo - Sainsbury vánoční příměří v zákopech

Asi nejlepší vánoční reklama a jedna z nejlepších reklam vůbec. Obchodní řetězec Sainsbury před dvěma lety ve svém příběhu vzkřísil tzv. vánoční zázrak, jenž se odehrál na více místech mezi zákopy západní fronty první světové války roku 1914. Vojáci, kteří proti sobě bojovali v brutálních bitvách, uzavřeli dočasné příměří, aby oslavili Vánoce společně. Tohle video zkrátka rozpláče i ty největší cyniky.

Video placeholde
Vánoční reklama Sainsbury 2014 - Mír během 1. světové války • YouTube.com

Souhlasíte s naším výběrem, nebo máte svoje favority? Dejte nám vědět do komentářů!