Chálid Ibrahím as-Saka ʿbí.

Chálid Ibrahím as-Saka ʿbí. Zdroj: repro YouTube

Jak správně bít manželku. Saúdský učenec dává návod

Nebuďte barbaři, varuje Chálid Ibrahím as-Saka ʿbí. Napřed manželce odepřete sex, až pak ji zbijte, pokud si nedá říct. A běda, když žena touží po rovnoprávnosti.

„Pro výprask musejí být dodrženy islámské podmínky,“ zdůrazňuje učenec, který se specializuje na rodinné aspekty práva šarí ʿa – nebo to aspoň tvrdí na svých účtech na Twitteru a YouTube.

Někteří muslimové mají prý tendence trestat své manželky tím, že odejdou z domu nebo z ložnice – ale to je špatné, špinavé prádlo se nemá prát na veřejnosti, varuje Saka ʿbí. Správné je spát ve vlastní ložnici, ale buď se k ženě otočit zády, nebo si lehnout na zem.

Ještě předtím je ale nutné manželce zkusit domluvit, že ano. A když nezabere ani upírání sexu, pak teprve je namístě „třetí fáze“. Zbít ženu však nelze jen tak. Smyslem je ji potrestat, ne si vybít hněv. A musí z toho pochopit, že pochybila. Bohabojný manžel nemá mlátit manželku do obličeje či hlavy, kde by rány byly vidět. A také na ni nemá brát hůl, nýbrž třeba šátek nebo proutek. Prostě civilizovaně.

Video přeložila nezisková organizace MEMRI, která monitoruje arabské a perské televize a specializuje se na excesy a zhůvěřilosti tohoto druhu.