Video placeholde

V montérkách v Kolbence s Miss světa. Kam Kuchařovou dostala charita?

Špína, prach, zima, pár hlídačů a Miss World, taky v montérkách. Jsou z džínoviny, ale k nerozeznání od těch opravdových, zvlášť v tomhle prostředí. Video z promrzlé, polorozbořené, opuštěné pražské továrny, které se dodnes říká Kolbenka, vzniklo při netradičním focení s Taťánou Kuchařovou (28).

ROZHOVOR: S Miss World o rodině i posledních věcech člověka

Od onoho okamžiku uplynulo už deset let.

Varšava, 30. září 2006 večer. Studentce z Opočna Taťáně Kuchařové je osmnáct. Jako první a zatím poslední Češka v historii přebírá korunku Miss World v nejstarší a nejváženější soutěži krásy. Stává se přes noc celosvětovou celebritou. Bude mít globální vliv na mladou generaci a je jasné, že ji čeká práce snů ve špičkovém modelingu, což se vzápětí potvrdí.

Ale – a to se u nás moc neví - očekává se od ní taky, že se bude, pokud možno smysluplně, věnovat humanitárním účelům. Ne každá miss tuhle roli zvládne.

Taťánu ale předloni, při 25. výročí Sametové revoluce, představila Madeleine Albrightová v New Yorku na slavnostní večeři osobně a jasně: jako lídra mladé generace a filantropku, jejíž nadace Krása pomoci výrazně zlepšuje životy osamělých českých seniorů. Principy nadace pak Taťána o pár měsíců později, v únoru 2015, prezentuje i v hlavním sídle OSN, kam se Krása pomoci dostává jako první česká neziskovka v historii.

Že jste o tom přes bzučení českého bulvárního hluku neslyšeli? Přečtěte si o tom v rozhovoru v chystaném Excellentu. Rozhovor není o montérkách, ale hlavně o seniorech a všem nepříjemném, co se stářím souvisí. Vyjde ve čtvrtek 17. března v Excellentu, příloze Reflexu, která se tentokrát týká především džínů a našeho vztahu k nim.

Text: Veronika Bednářová / Foto: David Turecký / Produkce: Daniela Salačová / Styling: Tereza Kytková / Make Up & Hair: Ivana Tokárska / Video: Pavel Hamar