Americká firma natočila Prahu v UltraHD kvalitě, dobře vypadá i magistrála

Americká firma natočila Prahu v UltraHD kvalitě, dobře vypadá i magistrála Zdroj: youtube.com/Around The World 4K

Americká firma natočila Prahu v UltraHD kvalitě, dobře vypadá i magistrála

Konečně video, na kterém to Praze opravdu sluší. Vytvořil ho americký projekt „Around the World 4K“, tedy „Okolo světa ve 4K“, který pořizuje záběry z nejznámějších míst světa v té nejvyšší dostupné kvalitě obrazu.


 

Štáb se v Praze zaměřil především na turisticky známá místa, jako je Pražský hrad, Malá Strana a Staré Město. Ale dokonce i pražská magistrála pohledem UltraHD kamery vypadá jako vrchol dopravního stavitelství odněkud z Tokia nebo Šanghaje.

Projekt zveřejňuje na svém kanále na Youtube každý měsíc video z jedné světové destinace, celkem jich má být 70. Štáby k natáčení používají nejmodernější videotechniku, včetně dronů pro letecké záběry či steadicamy (systém, který odstraňuje chvění kamery) pro pohyb po zemi. Záznam je pořizován v kvalitě UltraHD 4K, tedy asi dvojnásobně lepším rozlišení, než je dnes například v televizích používané rozlišení HD (tedy cca 2K).

Doporučujeme pustit si video na chytré HD televizi nebo HD monitoru, postačí ale i běžná kvalita na celé obrazovce monitoru.