Policisté z Tábora zachraňují desetiletou Aničku, pod kterou se prolomil led

Policisté z Tábora zachraňují desetiletou Aničku, pod kterou se prolomil led Zdroj: youtube.com

Policisté z Tábora se stali hrdiny po celém světě

Když v polovině února letošního roku zachraňovali policisté z Tábora desetiletou Aničku, vůbec netušili, že se o jejich hrdinském činu dozví lidé po celém světě. Vlastně to netušili do té doby, než se video objevilo na webu Blesk.cz, a to 14.října. 

Zareagovali jako lidé se srdcem na pravém místě, kterým není lhostejný život druhých. Což se nedá říct o poměrně velkém množství lidí, bohužel. Policista Jaroslav Král a jeho kolegové letos v polovině února zachránili život mladé dívce, pod kterou se prolomil led. Desetiletá Anička byla podchlazená, v šoku, ale díky policistům je dnes živá. 

Během záchrany se podařilo natočit video a to nasdílelo jen na Facebooku už přes 300 tisíc lidí. Nešlo jen o Českou republiku, dostalo se až za hranice. Přímo pod videem se objevují komentáře v čínštině, angličtině, španělštině a dalších jazycích. Čeští policisté se tak rázem stali opravdovými hrdiny po celém světě. 

Podrobnější informace vypátral Blesk, jak probíhala záchrana popsal jeden z aktérů. „Lehl jsem si na led a plazil se k ní. Mluvil jsem na ni. Byla v šoku a podchlazená, volala o pomoc,“ řekl v rozhovoru pro Blesk policista Jaroslav Král (30). Se svými kolegy mají tak díky pozitivním ohlasům z celého světa ještě větší radost ze záchrany desetileté dívky.

Ve videu se objevují celkem tři policisté. Zatímco jeden se po praskajícím ledě plazí pro dívenku a následně s ní, další dva dělají ze svetrů provizorní lano. Policistům tak za jejich statečný čin, ve kterém jasně dokazují heslo "Pomáhat a chránit", patří velký dík.

Na úžasné záběry se podívejte i vy!