Islamisté

Islamisté Zdroj: YouTube.com

Vláda USA zveřejnila drastické video zesměšňující islamisty

Americké ministerstvo zahraničí zveřejnilo zesměšňující a zároveň brutální video, které má odradit americké muslimy od radikálních islámských skupin. Je natočeno ve stylu nahrávek, jež na internet umísťuje skupina Islámský stát.

Video s názvem „vítejte v Islámském státě“ začíná voláním Utíkej, nevstupuj na území IS. Je vidět padající těla, mešitu ničenou výbuchem a tělo s useknutou hlavou. Následuje křižování, bití a střílení muslimů a házení těl do jam. Video končí sarkastickou připomínkou: Cesta není drahá, protože nebudete potřebovat zpáteční lístek." A následuje záběr na tělo házené z útesu.

Smyslem je poukázat na primitivní brutalitu džihádistů a odradit Američany od náborčích radikálů. S nadsázkou vysvětluje, že jediné, co se mohou Američané od radikálů naučit, je vyhazovat do povětří mešity i s věřícími uvnitř, přibíjet lidi na kříže a vraždit.

USA odhadují, že k Islámskému státu se připojilo přes 100 amerických občanů. Odrazující kampaň vede středisko koordinující boj proti terorismu ministerstva zahraničí. Kromě videa umístěného na YouTube se objevují jeho materiály na sociálních sítích pod společným názvem Myslete dvakrát a odmítněte. "Chceme přinést fakta o terorismu a jeho propagaci. Nenechte se obelhat lidmi, kteří rozbíjejí rodiny a ničí vlastní tradici," sděluje ministerstvo v rámci této kampaně na Facebooku.

Video (upozorňujeme, že obsahuje brutální záběry) najdete zde: