Bohuslav Svoboda, Ondřej Pavelka

Bohuslav Svoboda, Ondřej Pavelka Zdroj: Youtube.com

Exprimátor Svoboda vyzval Babiše na souboj a herec Pavelka volá: Nevolte ANO!

A máme tu další dvě předvolební videa. Na jednom vyzývá bývalý pražský primátor a kandidát ODS Bohuslav Svoboda na souboj Andreje Babiše. Na druhém kritizuje herec Ondřej Pavelka téhož šéfa hnutí ANO ze jeho spolupráci s komunistickou Státní bezpečností (StB).

Svoboda navrhl  Babišovi, že by se setkali na velké diskusi v neděli 20. říjnav podvečer v pražském hotelu Olšanka. Zda se tak stane, v současnosti nevíme.

 

 

Herec Ondřej Pavelka, který je tradiční podporovatel pravice, ke své výzvě na videu kromě jiného říká: „Mám vážnou obavu, že naší zemi hrozí nejen to, že po volbách výrazně posílí levice ovládaná Milošem Zemanem. Za skrytou, a možná stejně silnou hrozbu považuji i to, že podle výzkumů veřejného mínění se část lidí rozhodla podpořit populistické hnutí okolo Andreje Babiše – člověka, u něhož mám vážnou obavu, že v minulém režimu sloužil komunistické StB. Pro mě osobně je něco takového nepřijatelné. Andrej Babiš měl možnost u nedávného soudu očistit své jméno. Tím, že se k němu nedostavil, však ještě zesílilo mé podezření, že je jeho spolupráce s StB pravdou. Jako by snad spolupráce s StB byla méně závažná než členství v KSČ. Podle mého názoru je tomu spíše naopak.“

Na závěr svého videa Pavelka vyzval všechny občany, ať Babiše nevolí, a v doprovodném textu doporučil dát ještě jednou šanci demokratickým stranám.