Ze seriálu Kapitán Říp

Ze seriálu Kapitán Říp Zdroj: Mall.TV

Ze seriálu Kapitán Říp
Ze seriálu Kapitán Říp
Ze seriálu Kapitán Říp
Ze seriálu Kapitán Říp
Ze seriálu Kapitán Říp
10
Fotogalerie

Zeman bez nohy, lov migrantů i mučení Okamury. Nový český seriál plný ironie se nebojí šíleností

Nový webový seriál Kapitán Říp, o národním superhrdinovi, jímž je půlmetrový plyšový lvíček, se pustil do politické satiry. Sprostá mluva i ironické výpady proti českým politickým špičkám.

Nová bláznivá desetidílná „komiksová“ epopej, kterou od 10. května vysílá MALL.TV, má spoustu parametrů, jež nejsou v českém prostředí úplně obvyklé – je politicky nekorektní, extrémně vulgární, jsou v ní spoře oděné ženy i brutální mučení a vraždění politiků. V moři severských detektivek, repríz Chalupářů a nekonečných mýdlových oper se jedná o hodně divoký projekt.

O čem to vlastně celé je? Máme tu půlmetrového plyšového lva, ironicky uchopeného „českého Iron Mana“, který bojuje se zločinem, neřádem, korupcí a šlendriánem. Naopak nebojuje s některými typickými vlastnostmi Čechů, včetně náklonnosti k alkoholu a rekreačním drogám.

Kromě toho rád kouří, užívá si s dívkami volných mravů a hledá svého otce – mýtickou postavu Největšího Čecha. Bude jím Jaromír Jágr? Kajínek? Nebo Andrej Babiš? Že se jím nestane Petr Kellner zjistil už v epizodě, v níž se objevil i Miloš Zeman.

V konverzačně koncipovaném Kapitánu Řípovi, namluveném legendárním dabérem Bohdanem Tůmou (Jim Carrey, Cartman), to však bohatě vynahrazuje. V dalších rolích se představuje Jiří Vyorálek jako sluha Alfréd, Petra Nesvačilová jako záporačka Politická korektnost, Karolína Krézlová jako Řípova milá a doyen české komedie Luděk Sobota jako… Luděk Sobota.

Nové díly si můžete pustit každou středu a neděli v noci od 22 hodin na MALL.TV. Sledujte, kdo se ukáže jako největší Čech >>>