Europoslanec Tomáš Zdechovský tvrdí, že Kramný je nevinný

Europoslanec Tomáš Zdechovský tvrdí, že Kramný je nevinný Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Rodinné foto Kramných z dob před dovolenou v Egyptě
Petr Kramný od počátku vinu odmítá.
Petr Kramný
Petr Kramný
Kramný se tvářil jako vzorný otec a manžel, vyklubal se z něj vrah!
8
Fotogalerie

Většina důkazů v kauze Kramný je buď slabá, nebo jsou to falzifikáty, říká europoslanec Tomáš Zdechovský

Tomáš Zdechovský posledních několik let studoval spis a důkazy, žádal o odborné konzultace naše i zahraniční experty, mluvil také s Egypťany, kteří stejně jako on odmítají verzi soudu, že matka s dcerou byly před sedmi lety na dovolené v Hurghadě zavražděny elektrickým proudem.

O tom, že soud s Petrem Kramným neprobíhal standardně, byl poplatný většinovému názoru veřejnosti a zcela chyběly jakékoliv přímé důkazy o jeho vině, jsme v Reflexu opakovaně psali. Vy však rovnou tvrdíte, že Kramný je nevinný…

Ano, jsem přesvědčený, že Petr Kramný nevraždil. Ten člověk na to neměl mentální kapacitu. Hlavně mě však přesvědčilo prostudování spisu a všech dostupných materiálů. On zkrátka manželku a dceru elektrickým proudem zabít nemohl.

Proč jste se případem začal zabývat až před pár roky?

Poprvé jsem na to téma napsal krátký text už na podzim roku 2013. Viděl jsem tehdy jako většina národa v televizi Nova dost vyčerpaného, unaveného, nešťastného, řekl bych až zlomeného člověka, který nesouvisle mlel páté přes deváté, a hned jsem si řekl, že potřebuje psychologickou pomoc. Pak jsem případ pustil z hlavy. Zaznamenal jsem, že si našel novou přítelkyni, že mělo jít o vraždu elektrickým proudem, měl jsem dojem, že byl jednoznačně usvědčen. Tak jsem si řekl: je to vrah. Tím to pro mě skončilo.

Takže jste to bral jako většina národa, že vrah byl dopaden, usvědčen a odsouzen.

Ani u mě Petr Kramný nevyvolával sympatie – z toho, jak jsem ho vnímal v médiích. Ale pak, o tři roky později, mě oslovil známý, že si nemyslí, že to byla vražda elektrickým proudem. Já ho tehdy moc neposlouchal, věřil jsem, že když byl odsouzen, tak jsou důkazy. Přiznávám znovu, že podle obličeje a jeho příšerného účesu jsem i já soudil, že vypadá jako vrah. Ovšem postupně jsem na ten případ znovu narážel a několik lékařů mne upozornilo na nesrovnalosti. Navíc profesor jedné z našich univerzit, který k tomu případu ještě nevystoupil, ale je připraven tak učinit, mi řekl, že je s prominutím blbost, aby je zabil elektrickým proudem tak, jak to měl udělat. To mě přesvědčilo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!