Zdroj: KIA

Druhá generace Kia cee’d vás ohromí!

To, že je současná generace modelu Kia cee’d u českých zákazníků velmi oblíbená, je známá věc. Prodeje tohoto vozu mluví ostatně samy za sebe! Vzhledem k této oblibě nabízí Kia na trhu až pět karosářských variant, ze kterých si vybere naprosto každý.

Pětidveřový hatchback Kia cee‘d 1.6 CRDi je mnohem výraznější než jeho předchozí generace. Nová interpretace typické masky chladiče a užší, hodně do boků vytažené hlavní světlomety propůjčují modelu cee‘d agresivnější tvář. Také interiér se posunul o velký krok dopředu. Je orientován na řidiče, včetně středové konzoly. Příjemným bonusem v podzimních měsících je bezesporu například vyhřívaný volant.

Když do nejprodávanějšího modelu značky Kia cee´d usednete, tak první myšlenka, která vás napadne je, že tohle rozhodně není prvoplánově levné auto, kde s přihlédnutím k ceně musíte dělat nějaký kompromis z pohledu kvality, materiálů a zpracování.

Prozatím poslední karosářskou variantou modelové řady cee’d je sportovně střižený třídveřový hatchback Kia pro_cee’d. Ten má oslovit především řidiče, kteří hledají atraktivnější vizáž s osvědčenými benefity modelu cee’d.

Pokud toužíte po větším rodinném autě, sáhněte po kombíku Kia cee’d SW. V porovnání s pětidveřovou Kia cee‘d je o necelých 20 cm delší a 1,5 cm vyšší. Při pohledu z boku vynikne převaha pevných ploch proti těm proskleným, což tomuto modelu dodává na robustnosti. Aby s ním beze strachu mohly parkovat i ženy, je vybaven zadní parkovací kamerou.

Nejsportovněji laděný je třídveřový pro_cee’d GT, který se bude líbit těm, kdo hledají sportovní střih, vysoký výkon a dynamiku. Cee’d GT k tomu přidává navíc ještě vyšší úroveň praktičnosti pro zákazníky, kteří preferují pětidveřovou karoserii.

Modelová řada cee´d se aktuálně nabízí s lákavou FIFA World Cup Edition TM a Programem Kia 777 s cenovým zvýhodněním 135 000 korun.