Internetový adresář Reflexu č. 9

Když jste paranoidní, tak to ještě neznamená, že po vás nejdou. A když vám nějaká webová stránka slíbí, že vaši adresu nikdy nikomu cizímu nedá (a ať se hned propadne, jestli lže!), tak to ještě neznamená, že to obratem neudělá. Jak se posichrovat, když se na nějakém webu chcete zaregistrovat, ale nechcete do dotazníku vyplnit svůj skutečný e-mail? Pánové, jen si to představte. Ráno se probudíte a na monitoru počítače vás čekají jasné pokyny, co si obléct...


Když jste paranoidní, tak to ještě neznamená, že po vás nejdou. A když vám nějaká webová stránka slíbí, že vaši adresu nikdy nikomu cizímu nedá (a ať se hned propadne, jestli lže!), tak to ještě neznamená, že to obratem neudělá. Jak se posichrovat, když se na nějakém webu chcete zaregistrovat, ale nechcete do dotazníku vyplnit svůj skutečný e-mail? A registrace se přitom dokončí až v momentě, kdy odpovíte na mail, který vám z téhle webové stránky přijde? Snadná pomoc. Použijte „mail na jedno použití“. V případě Pookmailu je to lehké jako facka. Stačí si zvolit jakýkoliv (například rakosnicek@pookmail.com) a pak si ho na stránce Pookmail. com vybrat. Každý příchozí mail zůstane na serveru čtyřiadvacet hodin, pak se smaže. Jednoduché a účinné!


http://www.pookmail.com




Pánové, jen si to představte. Ráno se probudíte a na monitoru počítače vás čekají jasné pokyny, co si obléct. Modrou košili s proužkem, světlé manšestráky, hnědé polobotky a kšiltovku s nápisem Méďa Béďa. Že to není nic tak neobvyklého a že vám tuhle službu poskytuje každý den nikoliv počítač, nýbrž vaše matka/manželka/tchyně (a dobrá, s výjimkou té kšiltovky)? Ne každý má to štěstí. Kevin byl sám a měl plné skříně věcí. Jenže nevěděl, které si na sebe zrovna vzít. A tak si založil webovou stránku. O tom, co si na sebe Kevin příště obleče (až půjde do práce, na rande nebo na večírek), hlasují návštěvníci stránky. Můžete i vy. Anebo to doporučte své matce/manželce/tchyni. Třeba se vyřádí na Kevinovi a vás pak ráno nechá na pokoji.


http://www.dresskevin.com