Internetový adresář Reflexu č. 14

Poprvé se polibek objevil na filmovém plátně v roce 1896. Od té doby mnohokrát. Ale který je ten nejslavnější? Nikdo učený z nebe nespadl, a tak se každému může stát, že v novinách nebo v časopise občas najde slovo, kterému nerozumí... Kdo jezdí po městě autem a hledá místo na parkování, určitě je zná...


Poprvé se polibek objevil na filmovém plátně v roce 1896. Od té doby mnohokrát. Ale který je ten nejslavnější? Například ten, „jako by to bylo naposled“, z filmu Casablanca, ten „nervózní“ z Absolventa, anebo ten „na rozloučenou“ ve velkofilmu Titanic? Projděte si historii filmových polibků a rozhodněte se sami.


http://www.filmsite.org/filmkisses.html




Nikdo učený z nebe nespadl, a tak se každému může stát, že v novinách nebo v časopise občas najde slovo, kterému nerozumí. Nutně to neznamená, že je méně chytrý než autor. Často je to přímo naopak. Takže nezoufejte. A když už na nějakého vejtahu trousícího cizí slova narazíte, pomůže kvalitní slovník. Třeba i na Internetu.


http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/




Kdo jezdí po městě autem a hledá místo na parkování, určitě je zná. Ty vymaštěné hlupáky, kteří v lepším případě zaberou jedno a půl parkovacího místa, v tom horším pak dvě a více. Stokrát jsem měl chuť nalepit jim na kapotu žlutou samolepku s nápisem I Park Like An Idiot. A myslím, že by se její česká verze dobře uchytila. Dávám tento podnikatelský záměr volně k uvážení.


http://www.iparklikeanidiot.com/