Internetový adresář Reflexu č. 40

Kdo dělá nejhezčí flashovky na Internetu? S odpovědí na tuto otázku neváhám ani vteřinu. A pokud jste někdy navštívili stránku nazvanou Orisinal (http://www.orisinal. com), víte to také. Nemáte do čeho píchnout? Dokáže velryba proudem vody ze svého hřbetu zvednout loď? Neříkejte, že se vám to nestalo. Jste na střeše posledního vagónu vlaku, jehož strojvedoucího zabili Indiáni...

Kdo dělá nejhezčí flashovky na Internetu? S odpovědí na tuto otázku neváhám ani vteřinu. A pokud jste někdy navštívili stránku nazvanou Orisinal (http://www.orisinal. com), víte to také. Dvaatřicetiletý Ferry Halim je v tomhle ohledu mistr nad mistry: jeho hry jsou vždy založeny na skvělých a neotřelých nápadech, výborně naprogramovány, s výjimečně čistou grafikou a zajímavou hudbou (prý jde o japonské melodie). Zdá se vám té chvály až příliš? Pak jste žádnou hru od tohohle počítačového a grafického samouka (ve skutečnosti vystudovaného účetního) původem z Indonésie a žijícího od roku 1999 v Kalifornii asi nehráli. Vážně nehráli? Na jeho stránce najdete víc než padesát flashovek. Co kus, to originál. Zde jsou tipy na mé tři oblíbené:


Je hezké letní odpoledne a vy jste na rozkvetlé louce. Nemáte do čeho píchnout? Tak dejte pozor, ať vás nepíchne včela. Vaším úkolem je totiž včely chytat ... do bublin.


http://www.ferryhalim.com/orisinal/g3/bubble.htm





Dokáže velryba proudem vody ze svého hřbetu zvednout loď? V téhle hře ano. Musí to dokázat, protože jinak byste se nemohli vyhýbat ledovcům a letadélku. Body získáte sbíráním provianťáckých bedýnek.


http://www.ferryhalim.com/orisinal/g3/arctic.htm




Neříkejte, že se vám to nestalo. Jste na střeše posledního vagónu vlaku, jehož strojvedoucího zabili Indiáni. Úkol je jasný: přeskákat po střechách všech pětatřiceti vagónů až k lokomotivě a vlak zastavit. Jak říkáme my kovbojové: Good luck!


http://www.ferryhalim.com/orisinal/g2/train.htm