Internetový adresář Reflexu č. 22

Co všechno může způsobit konzumace alkoholu? Někteří lidé dokáží s pomocí dvou rukou, světla a stínů udělat hotové zázraky... Co všechno jsou někteří lidé schopni udělat ve veřejném zájmu?


Bavilo by vás dělat pumpaře? Je to sice celkem lukrativní džob, ale taky slušná honička. Aspoň když máte pumpu se šesti stojany a musíte je všechny oběhat sami. Žádná samoobsluha! Zase si přijdete na dobrá dýška. Ale pozor, když u auta nebudete včas, benzín přeteče... a za tři takové průšvihy je vyhazov. Hra Beat the Meter (mimochodem vyrobená jako reklamní "motor" jedné britské pojišťovny) připomíná trochu klasickou ruskou hru Nu Pogodi. V ní také musíte být v pravý čas na pravých místech. Takže vzhůru do toho!


http://www.beatthemeter.co.uk




Leonardův obraz Poslední večeře přitahuje pozornost tvůrců parodií, ne vždy se však jejich výtvory setkají s pochopením publika, či dokonce soudů. Ty letos v březnu v Paříži například zakázaly velkoplošnou reklamu na džíny, na níž dvanáct modelek a model v džínách kopírovali pózy dvanácti apoštolů a Ježíše. Reklamní agentura musela billboard odstranit a zaplatit soudní výlohy. Nejen tento billboard, ale i další více či méně povedené variace na Poslední večeři najdete na webu.


http://wtbw.net/wtbw/last-s/lasts.html




Nejlepší pizzu nekoupíte v Itálii, ale v New Yorku. Aspoň to tvrdí znalci - a vysvětlují to tím, že ti nejlepší pizzani emigrovali v minulosti do Ameriky. Tomu můžeme, ale nemusíme věřit... návštěvu "nejrespektovanějšího blogu o pizze v Americe" lze však doporučit tak jako tak.


http://www.sliceny.com