Internetový adresář Reflexu č. 17 - Zabiják ze školky

Potřebujete otestovat rychlost svých reakcí? Flashovky rostou na Internetu jako houby po dešti. Nedáte si říct? Strach z létání je normální a přirozený. Nevěříte?

Potřebujete otestovat rychlost svých reakcí? A co takhle v roli bači, kterému utíkají ovce? Dokonce pět ovcí? Vaším cílem je všechny uspat. Stačí jedno kliknutí myši, ale musíte být dostatečně rychlí. A pozor, ať se „neukliknete“. Třívteřinový trest z vás udělá beznadějného pomalíka.


http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/sleep/sheep/reaction_version5.swf



Flashovky rostou na Internetu jako houby po dešti. Do některých má člověk chuť jen tak kazisvětsky kopnout a nechat být, jiné však představují dlouho vytoužený úlovek. U některých by však v atlase mělo být napsáno s vykřičníkem: „Pozor, tento druh představuje vážné ohrožení vaší pracovní výkonnosti.“ Nedáte si říct? Dobře, ale pak si nestěžujte, že vás nikdo nevaroval.


http://www.zeronews-fr.com/flash/cube.php



Asi nejpodivnější (ale také možná nejzajímavější) diskuse, kterou jsem v poslední době četl na Internetu, hledala odpověď na otázku: Kolika pětiletým dětem se dokáže ubránit dospělý člověk? Když vám ti pětiletí parchanti jdou bezohledně po krku? Zní to možná morbidně, jako námět pro akademickou debatu to však vůbec není zlé. Nemusím samozřejmě dodávat, že to byla debata smrtelně vážná. Naopak odlehčená a nevážná je flashová hra, která má podobný princip. Jmenuje se Zabiják z mateřské školy a kromě malých vrahounků v ní potkáte mimo jiné i Arnolda Schwarzeneggera.


http://www.ebaumsworld.com/kindergartenkiller.html



Strach z létání je normální a přirozený. Jen hlupák se nebojí, protože ho vůbec nenapadne, co všechno se může stát. A jak je snaha lidí dostat do vzduchu tuny železa bláznivá. Nevěříte? Podívejte se na sbírku fotografií, které vás přesvědčí. A ukážou momentky i dalších „velkých“ průšvihů.


http://www.micom.net/oops/