Internetový adresář Reflexu č. 7 - Weboví maratónci

Pískoviště jsou od toho, aby se na nich děti pořádně vyblbly. A ze stejného důvodu můžete mít svoje pískoviště neboli "sandbox" také na svém počítači... Pamětníci si nepochybně vzpomenou na „projekt sprcha“, který v roce 1999 zrealizoval hollywoodský pošuk jménem Brian Benson. Chlápkovi jménem Jason nezáleží zas tak na čase, i on se však fotí každý den...

Pískoviště jsou od toho, aby se na nich děti pořádně vyblbly. A ze stejného důvodu můžete mít svoje pískoviště neboli "sandbox" také na svém počítači. Když program Sandboxie zapnete, budou se všechny stopy vašeho brouzdání po Internetu (tedy cookies, historie atd.) nahrávat do speciálního registru, který pak jednoduše vymažete. Ne tedy všechno (tak jako při použití běžných "čisticích" programů), ale jen to, čím jste si počítač zaneřádili při pobytu v pískovišti. Sám výrobce programu doporučuje, abyste si například takové pornostránky prohlíželi výhradně na pískovišti. Zní to sice trochu perverzně, ale rada je to dobrá.


http://www.09h09.com/



Pamětníci si nepochybně vzpomenou na „projekt sprcha“, který v roce 1999 zrealizoval hollywoodský pošuk jménem Brian Benson. Dal si za úkol vyfotografovat se během jednoho roku se stovkou nahých žen ve sprše. A úkol splnil. Galerie dodnes visí na Internetu a je zároveň smutným pomníkem dvou dalších projektů, které se už zrealizovat nepodařilo: vydání pořízených fotografií knižně (kdo by si to kupoval?) a nafocení další stovkové série, tentokrát s muži.


http://www.theshowerproject.com/



Chlápkovi jménem Jason nezáleží zas tak na čase, i on se však fotí každý den. Vždy z anfasu a sám. V jeho případě je pozoruhodná především výdrž. Jede bez přestávky už třetím rokem. A má ambici vydržet dlouho. Odhadovaná délka jeho projektu je „až do smrti“.


http://www.supyo.com/jason/